Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи поредна награда, след като взе приза „Ди Стефано” за най-добър играч на миналия сезон в Примера дивисион, който се връчва от вестник „Марка”, както и отличието за голмайстор на испанския шампионат. 

„Искам да използвам тази възможност и да кажа, че е жалко, че Дон Алфредо ди Стефано не може да ми връчи наградата. Гледал съм много мачове на видео и за мен е чест и привилегия да ме сравняват с него. Това ме мотивира да го настигна или да надмина. Когато се срещнах с него, след като дойдох в Реал видях, че той е изключителна личност” заяви португалецът. 

„Ще бъде хубаво, ако и следващата година взема отличието, защото това ще означава, че съм се справил както трябва. Целта ми е да печеля отборни и лични награди и работя здраво, за да правя това, така че ако отново съм тук би било добър знак” добави Роналдо. 

„За мен да играя футбол винаги е било това, което обичам да правя и това не се е променило. Стремя се да се раздавам максимално и съм амбициран да побеждавам и да взимам награди. Може би съм в най-добрия период от кариерата си. Всеки сезон се опитвам да бъда по-силен от предишния. Щастлив съм, защото отборът се справя добре и желанието ми е да продължа да се развивам” каза още лидерът на Реал.