Реал Мадрид е готов да инвестира солидно в млади таланти и за това говори факта, че столичани вече са уредили привличането на двама играчи в школата си. 

Вестник „Марка” съобщава, че това са холандеца Минк Пеетерс от Аякс, както и испанеца Марко Асенсио (на снимката), които ще бъдат само началото на подобна тенденция. 

Твърди се, че 16-годишният холандец вече е в клубната база във Валдебебас, а за 18-годишното крило ще бъдат платени 3,5 милиона евро на Майорка, като младокът ще остане като преотстъпен в тима от Балеарските острови, където вече играе редовно и е считан за много перспективен. 

Следващата цел на отбора ще бъде норвежеца Мартин Йодегаард, за когото вече се говори, че е цел на Реал, но интерес към него има и от други водещи европейски тимове, така че все пак не е сигурно, че той ще се съгласи да пристигне в Мадрид. 

Твърди се, че бюджетът на Кралския клуб за подсилване на школата е солидните 10 милиона евро, които тимът е готов да инвестира, за да направи така, че тимът да вземе младоци, които имат потенциал и които съвсем скоро ще могат да бъдат част дори от първия състав.