Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти реши да даде почивка на Пепе и не го включи в групата за предстоящия мач срещу Базел от Шампионската лига утре. 

Столичани на практика са си осигурили първото място в групата, а и след като португалецът се оплаква от мускулни болки напоследък, италианецът реши да му спести пътуването до Швейцария. 

Вместо него титуляр ще бъде Рафаел Варан, като по този начин ще може да подобри игровия си ритъм. В групата на отбора не попадна и Сами Кедира, въпреки че се считаше, че именно той ще замени контузения Лука Модрич. Асиер Ияраменди обаче пътува. 

Общо 20 са играчите, които Анчелоти взе в Базел, като сред тях са младоците Алваро Медран и Лукас Торо, като един от тях най-вероятно да отпадне от групата часове преди сблъсъка, тъй като другият ще бъде третият вратар Пачеко. 

Двубоят е без особено значение за испанците, които обаче преследват 15-ата си поредна победа и ако я постигнат Анчелоти ще се нареди до Мигел Муньос и Жозе Моуриньо, които единствени са правили това преди него начело на белите.