Реал Мадрид не показа милост към третодивизионния Корнея и го победи с 5:0 в реванша от 16-финалите на турнира за Купата на Испания, игран на "Сантяго Бернабео".

В първия мач в Барселона мадридчани бяха спечелили с 4:1 и така Карло Анчелоти даде почивка на почти всичките си звезди. Въпреки това Реал не остави съмнения в превъзходството си и разгроми съперника.

Корнея обаче пропусна дузпа още при резултат 0:0, веднага след което получи гол отбелязан от Хамес Родригес. След половин час игра последваха две светкавични гола на Иско и отново Хамес, като съответните асистенции на Хамес и Чичарито бяха страхотни.

След почивката удар в гредата на Чичарито доведе до автогол на гостите, а след това възстановения след 8-месечно отсъствие Хесе Родригес отбеляза завръщането си в игра с гол.

Това бе 17-та поредна победа за Реал във всички турнири и 10-та поредна в турнира за купата на Испания, което също е рекорд. На осминафиналите Реал ще играе срещу победителя от третодивизионния Оспиталет и Атлетико Мадрид.


В състава на Реал единствените играчи, които запазиха мястото си спрямо отбора, който победи Малага през уикенда бяха Иско и Хамес Родригес. На врата бе младокът Пачеко, а в халфовата линия бе друг от юношите на тима Медран.

Именно Медран се отличи в 9-та минута с пробив в наказателното поле и прострелно центриране, което за малко не бе засечено от Чичарито на втората греда в мрежата.

В 15-та минута гостите можеха сензационно да открият резултата, защото спечелиха дузпа. Тогава Бонике проби в наказателното поле успоредно до аутлинията и Арбелоа го фаулира с неразчетено влизане.  Самият Бонике застана зад топката, но стреля неточно над вратата.

И след като пропусна своя шанс, Корнея бе наказана почти веднага. Иско даде извеждащ пас към Хамес в наказателното поле и той с елегантен копващ удар прехвърли вратаря.

В 32-та минута като по чудо Реал нв вкара втори гол. Коентрао бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле, но вместо да стреля опита да поднесе встрани за Чичарито и защитник пресече паса.

В следващата атака обаче Иско бе изведен зад защитата с чудесен пас от  Хамес и спокойно копна покрай вратаря. След не повече от минута падна и трети гол. Иско даде копващ пас зад защитата за Чичарито, който бе с гръб към вратата. Мексиканецът обаче по изключителен начин с удар от въздуха назад технично поднесе за Хамес и той с диагонален удар прати топката до далечната греда.

Пет минути преди почивката след точно центриране на Хамес Кедира опита с глава да продължи към Чичарито на втората греда, но мексиканецът закъсня да засече топката.

В началото на второто полувреме феновете на стадиона за момент изтръпнаха, след като Кедира получи удар в главата и остана да лежи неподвижен на земята. След кратка пауза обаче германецът се съвзе и дори продължи игра.

В 54-та минута Корнея имаше опасна атака, при която остро центриране по земя мина покрай вратаря,  но Начо изчисти в корнер.
 
В 60-та минута гостите си отбелязаха автогол, но заслугата бе изцяло на Чичарито. Той получи подаване в наказателното поле от Арбелоа и от малък ъгъл от въздуха стреля покрай вратаря. Топката се удари в напречната греда, тупна пред голлинията и рикошира в защитник, след което влезе в мрежата.

При една от редките атаки на Корнея Гаяр успя да стреля от границата на наказателното поле, но право към Пачеко и не го затрудни.

Влезлият като резерва за Реал Хесе Родригес за малко да запише асистенция с центриране на метър пред вратата, но съвсем малко не стигна на Чичарито да засече на празна мрежа.

След това младият испански нападател взриви трибуните с ефектен финт около тъча, след това размени две двойни подавания и изостри атаката, но точно пред наказателното поле Чичарито не можа да го изведе на стрелкова позиция.

В 77-та минута Хесе отбеляза пети гол. Иско направи чудесен пробив през почти цялата защита на съперника и изведе Хесе на стрелкова позиция отдясно пред вратата, след което с мощен диагонален удар той преодоля вратаря.

Две минути преди края младокът Хави Муньос също можеше да се разпише, но вратарят изби с върха на пръстите си под гредата удара му от 12-13 метра.

В допълнителното време Реал трябваше да получи и дузпа, след като Иско бе фаулиран в наказателното поле, но реферът се смили над гостите.

Реал Мадрид - Корнея  5:0

1:0 Хамес 16
2:0 Иско 32
3:0 Хамес 33
4:0 Борга а.г. 60
5:0 Хесе 77

Реал Мадрид: Пачеко, Арбелоа, Варан (46 Диего Йоренте), Начо, Коентрао, Кедира (56 Хесе), Ияраменди, Медран, Иско, Хамес (63 Хави Муньос), Чичарито

Корнея: Яго, Пере, Борха, Пелегри, Исраел, Давид Гарсия, Гаудиосо (56 Хоакин), Гомес, Оскар Муньос (56 Трухийо), Гаяр (69 Пеп Кабайе), Бонике