От Барселона са опитали в последния момент да осуетят трансфера на Мартин Йодегаард в Реал Мадрид, пише вестник „Марка”. 

Според изданието каталунците, които бяха едни от кандидатите за тинейджъра, са опитали да се споразумеят с бившия вече клуб на футболиста Стрьомгодсет, макар че самият играч бе решил да отиде на „Сантяго Бернабеу”. 

Те предложили същата трансферна сума като Реал, но тъй като нямат право да правят трансфери още година, предложили Йодегаард да остане за този период в отбора от град Драмен и да отиде на „Камп Ноу” през януари 2016. 

В крайна сметка обаче ударили на камък и днес Йодегаард бе представен официално като играч на Реал. Договорът му е за 6 години и половина, а трансферната сума 2,8 милиона евро, като тя може да се увеличи с още толкова в зависимост от неговото представяне с бялата фланелка. Счита се, че той ще получава по около 90 000 евро на седмица. 

Церемонията се забави с един час преди в крайна сметка 16-годишният талант да седне пред многобройните журналисти. Заедно с него бе Емилио Бутрагеньо, който сподели, че халфът ще тренира с първия тим, но ще играе за втория. Той все пак не изключи възможността Карло Анчелоти да му даде шанс за изява. Самият Йодегаард пък очаквано изглеждаше щастлив. 

„Избрах Реал Мадрид, защото това е най-добрата възможност за мен да се развивам. Самият клуб ми предложи най-добри условия и се радвам, че идвам в най-силния отбор в света. Искам да стана един от най-добрите играчи в света и на този етап няма никакво значение дали играя за първия или втория отбор” заяви норвежецът. 

„Честно казано не усещам напрежение и просто искам да се насладя максимално и да изживея този мечта. Вече се започнах с отбора и всичко е прекрасно. Обичам да играя с топката и нямам търпение да започна да тренирам и всичко да започне” добави още Йодегаард.