Кристиано Роналдо прекъсна головата си суша, а Реал Мадрид отново победи Шалке. Този път испанците спечелиха с 2:0 в Гелзенкирхен, но и това ги прави почти сигурни 1/4финалисти в Шампионската лига. Реваншът е на 10-и март на „Сантяго Бернабеу“. 

Победата бе 7-а поред за носителя на трофея през сезона и общо 10-а в турнира, като играта не бе особено блестяща, но класата си каза думата. Марсело отбеляза второто попадение след почивката, при това с фантастичен изстрел. 

Домакините така и не успяха да се противопоставят на съперника си, макар че се стараха. Многото контузени играчи оказаха влияние, а и Хунтелаар напусна с травма още преди почивката. При 0:1 и късметът им изневери, тъй като удариха греда. 

Голямата новина в състава на Реал бе присъствието на Лукас Силва в средата на терена, след като очакванията бяха да започне Ияраменди. Това бе първият мач на бразилеца като титуляр. Както очакваше Пепе се завърна в отбрана и стартира. Домакините започнаха с трима в отбрана, но и с двама нападатели.
 
Гостите излязоха на терена с розовия си екип, след като преди мача от УЕФА им забраниха да облекат черния, тъй като прецениха, че той има сходство с тъмносиния на домакините.
 
Началото бе предпазливо и от двете страни, като съперниците действаха солидно в дефанзивен план и атаките стигаха до двайсетина метра от вратите. В 13-ата минута домакините спечелиха възможност за опасен свободен удар, но изстрелът на Денис Аого се отби от стената.
 
Гостите отговориха с далечен шут на Силва, но дистанцията бе много солидна и топката премина далеч от вратата. Роналдо рядко докосваше топката, а в редките случаи, когато това ставаше, той бе бурно освиркван. За Шалке отново Аого се оказа на добра позиция, този път на границата на наказателното поле, но ударът му премина високо над вратата.
 
В 25-ата минута Хунтелаар овладя и стреля добре с левия крак, но Касияс внимаваше и изби. Германският тим стоеше солидно на терена, но секунди по-късно бе попарен.
 
Карвахал получи твърде голямо пространство отдясно, центрира добре с левия крак, а Роналдо се измъкна зад гърба на Матип, за да отклони топката с глава и да я прати във вратата. Това бе неговият 6-и гол за сезона в турнира и общо 73-и в Шампионската лига.
 
В 31-ата минута Бензема можеше да направи преднината на своя тим по-сериозна, когато се измъкна от опита за засада и стреля, но 19-годишният Веленройтер успя да спаси, макар че в първия момент топката мина зад него.

Малко след това домакините получиха нов удар, след като се наложи Клаас Ян Хунтелаар да напусне заради здравословен проблем. В 35-ата минута Роналдо стреля опасно от фаул, но Веленройтер показа отлична реакция и успя да избие. 

Гостите обаче определено се успокоиха след попадението и атакуваха сериозно, като при един пробив Бейл за малко да подаде опасно пред вратата, но там защитник успя да избие в корнер. Така или иначе паузата дойде при аванс за испанците. 

След почивката гостите установиха контрол върху двубоя, като спокойно разиграваха топката. В 53-ата минута Роналдо бе изведен добре в наказателното поле, като не показа егоизъм и отляво опита да комбинира със съотборник, но защитник успя да изчисти. 

Последваха минути, в които не се случваше нищо опасно.  Домакините трудно организираха атаки, а Реал действаше спокойно, като предпочиташе да играе на сигурно и по-скоро да контролира сблъсъка. В 67-ата минута Хьогер все пак се измъкна в наказателното поле на гостите, но си поведе лошо и от аутлинията не постигна нищо. 

В 72-ата минута Кралския клуб бе близо до втори гол. Иско тръгна напред и подаде на Бейл, който бе с гръб към вратата. Уелсецът технично пусна топката зад себе си с пета, Иско продължи движението си и се оказа на отлична позиция, но стреля над вратата. 

В 74-ата минута сантиметри разделиха Шалке от изравняването. Учида се измъкна зад защитата и получи дълго подаване, след което свали технично към Ян Феликс Плате, който отправи страхотен шут от 17-18 метра. Касияс не мръдна, но топката разтресе напречната греда, а след това Учида не успя да направи добавка, като там се намеси и Марсело. 

И скоро след като гостите оцеляха, до голяма степен решиха крайния победител. Роналдо се измъкна от двама съперници по лявото крило и подаде на свободния Марсело. Бразилецът чукна топката по продължението на границата на наказателното поле и с десния крак я прати неспасяемо в далечния ъгъл, точно между гредите. Това бе великолепен гол. 
 
До края мачът просто се доиграваше, тъй като настроението в играта на домакините съвсем спадна, а и гостите бяха доволни от резултата, който постигнаха. 

Шалке – Реал Мадрид    0:2
 
0:1     Роналдо        26    
0:2    Марсело    79
 
Шалке: Веленройтер, Хьоведес, Матип, Настасич, Учида, Хьогер (80 Майер), Принс-Боатенг, Нойщетер (57 Киркхофер), Аого, Чупо-Мотинг, Хунтелаар (33 Плате)
Реал Мадрид: Касияс, Карвахал (82 Арбелоа), Пепе, Варан, Марсело, Кроос, Лукас Силва, Иско (85 Ияраменди) Бейл, Роналдо Бензема​ (78 Ернандес)