Германският Шалке бе много близо до сензация в Шампионската лига, след като победи с 4:3 Реал Мадрид насред неговия „Сантяго Бернабеу“, но отпадна заради загубата с 0:2 в първия мач. 

Германците на 3 пъти повеждаха, като последните минути се превърнаха в кошмар за домакините, които все пак оцеляха и издрапаха до 1/4финалите на на турнира. 

Представянето им обаче отново бе посредствено и единствено класата на Кристиано Роналдо и спасявания на Касияс в края, спасиха отбора от резил. След последния сигнал обаче феновете ясно показаха разочарованието си, като изпратиха домакините с бурни освирквания. 

Загубата означаваше, че Реал не успя да подобри рекорда на Байерн по поредни победи в турнира, като и двата тима остават с по 10. Това бе третият пореден двубой на столичани без успех след двата им мача от първенството, които не успяха да спечелят. 

Анчелоти направи 3 промени от състава, загубил от Атлетик. Карвахал, Ияраменди и Марсело отстъпиха местата си на Арбелоа, Кедира и Коентрао. Триото Бейл-Бензема-Роналдо очаквано стартира. За гостите Матип замени Айхан, а Роберто ди Матео заложи на трима централни защитници. 

Още във 2-ата минута гостите показаха, че не са дошли да бъдат спаринг-партньор на Реал. При контраатака Хьогер напредна и трябваше просто да намери свободния на далечната греда Хунтелаар, но пасът му се оказа в ръцете на Касияс. 

Домакините изглеждаха прекалено спокойно от аванса си след първия мач, а и може би притеснени заради лошите резултати в първенството и германците ставаха все по-опасни. 

Те атакуваха опасно по крилата, докато Кралския клуб загуби битката в средата на терена и в резултат малко топки стигаха до триото в атака. Логичното се случи в 20-ата минута. 

Транкуило Барнета получи вдясно и подаде към наказателното поле, където Хунтелаар пропусна, за да стигне топката до свободния Кристиан Фухс. Халфът овладя спокойно и стреля силно, а Касияс само отклони топката във вратата си за 0:1. 

Радостта на гастите обаче не продължи дълго. Домакините се добраха до корнер в 25-ата минута и след неговото изпълнение Кристиано Роналдо се оказа на отлична позиция, за да отклони във вратата и да изравни. 

След това последваха спокойни минути, като изглеждаше, че Реал е на път да вземе предимство. Бейл стреля точно от двайсетина метра, но изстрелът бе сравнително 
слаб, така че за вратаря на гостите нямаше проблеми. 

Малко по-късно хубава комбинация изведе Роналдо вляво на наказателното поле и португалецът опита удар, но не намери добре топката и тя премина далеч от далечната греда, а и шутът бе слаб. 

В 39-ата минута „Бернабеу“ изтръпна. Варан върна слабо назад и Хунтелаар атакува Касияс. Вратарят стигна пръв до топката и я изрита, но се получи рикошет в нападателя, след който топката се насочи към вратата, но Арбелоа я достигна преди голлинията, а и може би нямаше да се стигне до гол. 

Това обаче бе само прелюдия към това, което последва, защото по-малко от минута по-късно Фухс свали с гърди към Хунтелаар, който от полуволе стреля в гредата. Атаката продължи, а защитата на Реал се чудеше какво става. Майер се оказа на добра позиция и стреля, Касияс изби, но Хунтелаар стигна пръв до топката и я прати в мрежата. 

Освиркванията на феновете на Реал станаха все по-осезателни, преди секунди преди паузата Роналдо все пак да ги успокои. Иско пусна вляво към Коентрао, който центрира отлично и носителят на Златната топка се измъкна между двама защитници, вкарвайки отново с глава за 2:2. 

След паузата Шалке стигна до няколко корнера в първите минути, но домакините се справиха. Така се стигна до 53-ата минута, когато германците сякаш бяха пречупени. Бензема получи при съмнително положение за засада, след което тръгна успоредно на голлинията, финтира двама защитници и вратаря и вкара в плътен удар. 

Само че гостите намериха сили на свой ред бързо да се върнат в мача. След един корнер и разиграване на топката, влезлият от пейката Сане остана сам вдясно пред наказателното поле, след което с левия крак прати топката великолепно в далечния ъгъл. Касияс не мръдна, макар че може би имаше възможност да реагира по-добре. 

Малко след това на терена за първи път от почти 4 месеца, се появи Лука Модрич. Германците обаче продължиха да нападат и след един корнер топката се върна към Барнета, който от малък ъгъл реши да опита удар, който едва не бе отклонен от хърватина в собствената си врата. 

Реал отговори с шут на Роналдо, който не затрудни Веленройтер, преди в 65-ата минута спринт на Арбелоа да го изведе сам срещу вратаря, на бранителят стреля в главата на стража на Шалке и така пропусна отличен шанс да вкара четвърти гол. 

В 69-ата минута пък Веленройтер направи отлично спасяване срещу Тони Кроос, който получи сам пред наказателното поле, но вратарят на гостите отрази.  

Изглеждаше, че двубоят се доиграва, макар че атаките продължаваха. Фухс накара Касияс да се намесва, а на другата врата Иско завъртя топката опасно близо до далечната греда. 

В 84-ата минута обаче ситуацията се промени. Хунтелаар бе изведен отлично и с мощен удар, при който топката рикошира и в напречната греда, спря в мрежата, за да може Шалке отново да поведе за ужас на домакините. Така само още един гол на гостите щеше да ги прати напред. 

В 87-ата минута Сане остана свободен на трийсетина метра от вратата, но стреля много опасно. Касияс се разтегна и спаси. Малко след това Хьоведес се оказа на добра позиция и стреля от въздуха, но Касияс закова топката на земята и така гарантира класирането на своя тим напред. 

Реал Мадрид – Шалке    3:4

0:1    Фухс 20
1:1    Роналдо 25
1:2    Хунтелаар    40
2:2    Роналдо    45
3:2    Бензема    53
3:3    Сане    57
3:4    Хунтелаар    84

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа (83 Начо), Варан, Пепе, Коентрао (58 Марсело), Кедира (58 Модрич), Кроос, Иско, Бейл, Роналдо, Бензема
Шалке: Веленройтер, Хьоведес, Матип, Настасич, Барнета (81 Учида), Нойщетер, Хьогер (57 Горецка), Майер, Фухс, Чупо-Мотинг (29 Сане), Хунтелаар