Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема няма да играе поне 10 дни и това е поредната лоша новина, която се стоварва върху тима напоследък. 

Направените тестове показаха, че французинът страда от леко разтежение в дясното коляно и ще трябва да пропусне следващите няколко мача. Оптималният период за възстановяването му е 2 седмици.  

Той вече не игра в двубоя срещу Малага през уикенда и въпреки че Карло Анчелоти бе оптимист за състоянието му, действителността се оказа различна. 

Футболистът продължава да изпитва болка, което наложи да мине тестове и те установиха, че ще му трябва почивка известно време, като в Реал със сигурност няма да рискуват с връщането му рано в игра. 

Така освен двубоя срещу Атлетико утре вечер, Бензема няма да играе и в мачовете от първенството срещу Селта, Алмерия и най-вероятно и Севиля, като би трябвало да е готов за домакинството на Валенсия на 10 май. 

Така за 4-5 мача Кралския клуб ще бъде без трима основни футболисти, след като Гарет Бейл също няма да играе най-малко 2 седмици, а Лука Модрич ще почива поне два пъти по толкова.