Бившият треньор на Милан Ариго Саки заяви, че са минали месеци, откакто нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е успял да финтира противников защитник. Португалецът се разписа и в двата полуфинални мача срещу Ювентус, но не вкара гол в три от последните четири мача за „Кралете“.

Саки, който прекара 12 месеца в Мадрид като спортен директор между 2004 и 2005 година, е категоричен, че Кристиано е далеч от най-добрата си форма, въпреки че този сезон вече има 55 гола.

„Минаха три месеца, откакто Кристиано Роналдо успя да финтира противников браните. Той вкарва, защото е боен, но не е във форма“, прочете присъдата си Саки.

Роналдо вкара на празна врата в първия мач с Ювентус, а в реванша се разписа от дузпа, за да закръгли сметката си в Шампионската лига на 10 гола в 12 мача. Представянето му през второто полувреме на реванша в Мадрид обаче бе слабо.

30-годишната супер звезда на Реал има на сметката си 42 гола в само 33 мача в Примера дивисион този сезон, но въпреки това по всичко изглежда, че шампион на Испания ще стане Барселона.