Реал Мадрид е новият лидер в Примера дивисион, а това стана благодарение на Карим Бензема. Кралския клуб се възползва от издънката на Барса и след  труден успех с 2:1 в Билбао срещу Атлетик, вече има 13 точки, колкото обаче и Селта.  

Френският нападател отбеляза и двата гола за своя отбор, който имаше трудности, но успя да измъкне ценния успех. Кристиано Роналдо пък отново не стигна до попадение №500 в кариерата си. 

Поражението остави Атлетик само с 3 точки от 5 мача и затова логично баските са близо до дъното, като се нуждаят от подобрение в играта си, за да се изкачат в класирането.  


Предвид липсата на някои важни играчи поради контузии, в състава на гостите титуляр бе Матео Ковачич, който действаше в средата на терена заедно с Кроос и Модрич. Иско също бе сред титулярите. 

Първото положение обаче бе за домакините. В 3-ата минута Адурис бе изведен зад защитата на гостите, но в последния момент Варан го спря с фантастичен шпагат, за да ликвидира опасността. 

Кралския клуб владееше повече топката, което не бе изненада, но пък добрите ситуации липсваха. Атлетик се защитаваше спокойно и при възможност атакуваше, като създаваше напрежение в отбраната на противника, но също без да може да стигне до чисти ситуации. 

Затова и бе малко изненадващо, когато Реал успя да поведе, но това стана след груба грешка на Сан Хосе. В 19-ата минута халфът опита да изнесе, но подари топката на Бензема, при това в собственото си наказателно поле. Французинът естествено се възползва и с прецизен изстрел реализира. 

Малко след това Роналдо се оказа на добра позиция, но стреля сравнително слабо и право в ръцете на Ирайсос. Отново Кристиано опита късмета си впоследствие, но над вратата. 

Реал продължаваше да доминира, но без да създава опасни положения, като предпочиташе да се задоволява с удари от средно и далечно разстояние, които обаче не притесняваха Ирайсос кой знае колко много. Домакините пък загубиха увереност след като изостанаха и трудно стигаха в близост до вратата на Белите. 

В 41-ата минута Адурис все пак успя да стреля с глава, когато остана непокрит, но Навас го разочарова и спаси. Последва ситуация и пред другата врата, но Ирайсос се справи с опита на Ковачич. 

След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като гостите се опитваха да контролират топката, а с това на практика и мача. Домакините действаха по-активно, но имаха затруднения при създаването на добри ситуации. 

Стигна се и до по-напрегнати моменти, след като Роналдо не получи нарушение при една ситуация, а малко след това човекът, който бе замесен в инцидента с него, бе фаулиран от Пепе, който получи жълт картон. 

Баските обаче се подобриха и в 66-ата минута Адурис пропусна да изравни. Минута по-късно обаче, това стана. Сусаета центрира отлично и на далечната греда Сабин засече с глава, за да направи 1:1. Това бе първият гол, който Реал получи през сезона. 

Радостта на домакините обаче бе кратка. Само 3 минути след това Реал вкара втори гол. Иско се измъкна отдясно и достави прекрасна топка в пространството между вратаря и защитата. Бензема и Роналдо налетяха към нея, като французинът успя да изпревари съотборника си и вкара. 

До края усилията на домакините не успяха да стигнат до попадение и допуснаха ново поражение. 

Атлетик Билбао – Реал Мадрид    1:2

0:1    Бензема    19
1:1    Сабин    67
1:2    Бензема    70

Атлетик Билбао: Ирайсос, Маркос, Ечеита, Лапорт, Баленсиага, Сан Хосе (72 Рико), Бенят, Сусаета (82 Ибай Гомес), Раул Гарсия, Сабин, Адурис
Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Варан, Марсело, Модрич, Кроос, Иско (72 Хесе), Ковачич, Роналдо, Бензема (80 Касемиро)