Атлетико Мадрид окончателно отказа Реал от титлата, след като тресна градския съперник с 1:0 на неговия „Сантяго Бернабеу” в дербито на 26-ия кръг на Примера. Триумфът бе трети поред за червено-белите на стадиона на Реал в първенството. 

Така Дюшекчиите се откъснаха на 4 точки пред Белите, като вече имат 58, а след първата загуба при Зинедин Зидан, хората на французина могат да се окажат на 12 от Барселона. 

Както се очакваше стратегията на Атлетико за солидни действия в защита даде резултат и след гол на Антоан Гризман след паузата, тимът на Симеоне триумфира. Реал имаше положения, но ги пропусна. 


В състава на Реал Данило се появи сред титулярите, като Даниел Карвахал бе пратен вляво на мястото на контузения Марсело. Бензема и Хамес се завърнаха в атака. За Атлетико интересното бе, че Фернандо Торес и Антоан Гризман стартираха в нападение. 

Началото бе очаквано, като Реал контролираше топката, но без да може да преодолее солидната отбраната на Дюшекчиите. В 13-ата минута една върната топка назад можеше да създаде проблеми на Кейлор Навас, но вратарят запази спокойствие и успя да изчисти. 

Рафаел Варан стреля покрай вратата след центриране на Тони Кроос в средата на първата част, а след това Роналдо опита късмета си от около 20-22 метра, но неточно. 

Малко след това Фернандо Торес можеше да се измъкне сам срещу вратаря, но тръгна рано и попадна в засада. Като цяло обаче, Атлетико стоеше добре на „Бернабеу”. 

В 32-ата минута Роналдо стреля точно от свободен удар, но Ян Облак спаси, а след това от малък ъгъл Бензема не успя да отбележи, като в ситуацията имаше и рикошет, но това остана незабелязано от съдията. 

Малко преди почивката Гризман се оказа свободен пред наказателното поле на Реал и стреля опасно, но Навас успя да се намеси. Дюшекчиите завършиха силно полувремето, като при една ситуация Коке почти изненада Навас, когато вместо да центрира стреля, но костариканецът спаси. 

На почивката Зидан реши да заложи на младока Борха Майорал на мястото на неубедителния Бензема, а малко след подновяването на играта Роналдо стреля опасно, но покрай далечния ъгъл. 

В 53-ата минута обаче Атлетико дочака своя момент. Филипе Луис намери Гризман, който оставен свободен на десетина метра от вратата успя са преодолее Навас. Това бе първия гол на французина в 6 мача. 

Попадението му освежи двубоя. Саул и Лукас Васкес пропуснаха и за двата отбора. Темпото също се вдигна. Роналдо стреля с глава право в Облак. Атлетико продължаваше да се брани добре, но петнайсетина минути преди края можеше да се стигне до дузпа за Реал за нарушение на Вието срещу Данило, но реферът замълча. 

Последва още един удар с глава на Роналдо, спасен обаче от Облак. Гризман можеше да реши всичко, но стреля покрай вратата. След това и Данило бе близо, но гол не падна и така Атлетико удържа. 

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид    0:1

0:1    Гризман 53

Реал Мадрид: Навас, Данило, Варан, Рамос, Карвахал, Модрич, Кроос, Иско (74 Хесе), Хамес (58 Лукас Васкес), Бензема (46 Борха Майорал), Роналдо
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Филипе, Саул, Габи, Аугусто (80 Краневитер), Коке, Гризман, Торес (83 Кореа)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TF60d6430_M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>