Общо €950 000 премия взел всеки играч на Реал М за миналия сезон, разкриха испанските медии. Кралския клуб спечели само един трофей - 11-ата си европейска купа, но по бонуси футболистите на "белите" биха вечния съперник Барса, който завърши с дубъл (титла и Купа на краля).

Първоначалната договорка за победа в Шампионската лига била за €600 000 на всеки. Още на 1/4-финала обаче Реал бе пред отпадане след 0:2 срещу аутсайдера Волфсбург в първата среща. За да предотврати резила, президентът Перес привикал капитаните и обещал по €200 000 на човек, за да обърнат резултата в реванша.

Парите пришпорват Роналдо и компания за победата с 3:0 на "Бернабеу" на 12 април и класирането на полуфинала. Оказва се, че Флорентино Перес изпробвал успешно същия ход само 10 дни по-рано, когато изоставащият на 10 т. зад Барса Реал гостува на "Ноу Камп" в Ла Лига.

Шефът обещава по €150 000 на калпак за бой над каталунците и момчетата на треньора новобранец Зидан обръщат шампиона до 1:2 от 1:0 с голове на Бензема и Кристиано Роналдо. Журналистът от "Кадена Копе" Пако Гонсалес разкри, че бонусът за боя над Барса е всъщност договорената премия за спечелването на Купата на краля. Реал обаче бе изхвърлен от турнира служебно, след като предишният треньор Рафа Бенитес пусна наказания Черишев срещу Кадис. 

За сравнение - само звездите на Барса Меси и Неймар взеха повече от колегите си от Реал за титлата и кралската купа миналия сезон: по €1,25 млн. на калпак. Тези премии са най-високите и са записани в договорите на двамата.