Лас Палмас – Реал Мадрид, среща от 29-тия кръг на Примера дивисион, стадион „Гран Канария“, 21:30 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Янес

Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Марсело, Начо, Арбелоа

Полузащитници: Касемиро, Ковачич, Модрич, Бейл, Иско

Нападатели: Роналдо, Васкес, Майорал, Хесе

 

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид няма да се откаже от борбата за титлата в Примера дивисион до края и поради тази причина гостуването на Лас Палмас влиза в графата за „задължителна победа“. „Белите“ се насладиха на няколко страхотни дни, след като през миналата седмица разбиха със 7:1 Селта, а след това победиха с 2:0 Рома, за да се класират за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Съперниците на Реал спечелиха мачовете си вчера и в момента столичани са на 15 точки зад лидера Барселона и на 7 зад градския противник Атлетико Мадрид. „Ние сме група от професионалисти и трябва да спечелим този мач. Ситуацията ни е трудна, защото не зависим само от себе си. Играчите обаче знаят какво искат. Искаме да победим Лас Палмас, а след това и Севиля.

Разбира се, мечтаем за триумф в Шампионската лига и ще опитаме да го направим. Засега обаче мислим за мача с Лас Палмас, а след това и за останалите“, заяви треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан.

Реал спечели първата среща с 3:1 през октомври, а през седмицата тренировки с тима започна Карим Бензема, който се възстановява от разтежение. Въпреки това френският нападател не попадна в групата за мача.

Наузет Алеман и Серхио Араухо са отстранени от тима на Лас Палмас заради неспазване на дисциплинарните правила, докато крилото Тана е под въпрос заради травма в прасеца. Домакините също ще търсят положителен резултат, тъй като са само на 4 точки от зоната на изпадащите.

Резултат: 0:2