Колебливото представяне на Реал Мадрид продължи след четвъртото поредно равенство - този път 1:1 у дома срещу Ейбар. Така тимът на Зинедин Зидан вече не е на върха в класирането, въпреки че има 15 точки, колкото и лидерът Атлетико Мадрид. Барселона обаче може да излезе еднолично на върха, ако спечели гостуването си на Селта по-късно тази вечер. Каталунците имат актив от 13 точки.

Реал имаше доста положения в срещата, но единствено Гарет Бейл показа нужното ниво. Именно уелсецът донесе равенството с гол в 17-та минута - него 50-ти с екипа на “Кралете”. Малко преди това Микел Рико бе извел гостите напред в резултат. 

Треньорът на Реал Зинедин Зидан имаше доста проблеми с контузени играчи в състава си, но въпреки това пусна достатъчно впечатляващ отбор, като нападението бе водено от Бейл, Бензема и Роналдо. 

Още в началните минути Бейл застраши два пъти вратата на гостите, но противно на логиката именно Ейбар вкара първият гол. В 6-та минута Андер Капа центрира от дясното крило, а Микел Рико беше оставен сам на точката на дузпата и с лекота вкара на Навас. 

Реал върна гола много бързо, след като в 17-та минута Роналдо проби по дясното крило и центрира с левия крак на далечната греда. Там Гарет Бейл се извиси и с глава успя да реализира 50-то си попадение с екипа на Реал. 

Баските играеха без страх и в 20-та минута бяха близо до ново повеждане в резултата. Силен удар на Педро Леон обаче бе отразен от Кейлор Навас. До края на първото полувреме Роналдо, Бензема и Бейл пропуснаха по едно положение и така на почивката двата отбора напуснаха терена при 1:1. 

За втората част Зидан направи две промени в състава си, като пусна Начо вместо Варан и Мората на мястото на Бензема. “Кралете” наложиха натиск още от началото, но баските се отбраняваха добре. Гол на Мората обаче беше отменен заради засада. 

В 61-та минута Бейл засече поредното центриране с глава, но този път нямаше късмет и прати топката в гредата зад Риесго. Само две по-късно Роналдо беше изведен от Данило, но не успя да отправи подходящ удар. Миг по-късно Иско се отскубна зад защитата на Ейбар, но беше хванат в засада. 

В 66-та минута и Мората се отчете с пропуск, след като получи “подарък” от вратаря на гостите, но стреля покрай гредата. В следващите минути Роналдо и Иско също не успяха да улучат целта. 

Мората раздвижи доста атаката на Реал и в 77-та минута поиска дузпа след съприкосновение с Лехеуне в наказателното поле на Ейбар, но главният съдия не трепна. Малко след това Бейл центрира остро към точката на дузпата, но защитник на гостите изчисти топката точно пред Мората. 

Натискът на “белите” продължаваха и в 86-та минута Роналдо пропиля поредната доставена топка от много активния в този мач Гарет Бейл. 

Реал Мадрид - Ейбар 1:1

0:1 Микел Рико 6'

1:1 Гарет Бейл 17’

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан (46 - Начо), Пепе, Данило, Иско (72 - Асенсио), Кроос, Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема (46 - Мората) 

Ейбар: Риесго, Капа, Дос Сантос, Лехеуне, Луна, Леон, Рико, Ескаланте, Гарсия, Пеня (87 - Тиаго), Енрих (76 - Кике)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7Kw2uI5nHyI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>