Реал Мадрид ще бъде дори по-дълго време без един от най-важните си играчи. От клуба официално обявиха, че Серхио Рамос ще липсва поне за 6 седмици заради разтежение на коляното от втора степен. 

Първоначално се смяташе, че защитникът ще отсъства около месец, но направените тестове са показали, че състоянието му е по-сериозно и той няма да играе месец и половина. Той пострада снощи при победата над Албания с 2:0 в световна квалификация. 

„След направените прегледи днес на нашия играч Серхио Рамос в клиниката „Санитас Ла Моралеха“ бе установено, че той има разтежение от втора степен на лявото коляно“ се казва в официално съобщение на Реал. 

В него не е упоменат срока за възстановяване, но испанските медии са категорични, периодът за това ще отнеме поне 6 седмици и той ще се върне едва във втората половина на ноември. На 20-и следващия месец е градското дерби с Атлетико, като на този етап участието му в мача е сериозно застрашено. 

Така Реал ще бъде без още един важен играч за доста време, след като и Лука Модрич е аут за няколко седмици след операция. От друга страна Кралския клуб е без загуба в последните си 20 мача без Рамос, в които е записал 17 победи и 3 равенства.