Леонеса - Реал Мадрид, среща от 4-тия кръг на Купата на Краля, 22:00 часа българско време. 

Групата на Реал Мадрид 

Вратари: Касия, Янес

Защитници: Пепе, Варан, Начо, Карваха, Коентрао, Данило

Полузащитници: Кроос, Хамес, Ковачич, Асенсио, Иско

Нападатели: Васкес, Мариано, Мората

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Почти 11 месеца след куриозното отстраняване на Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля тимът на Зинедин Зидан ще направи нов опит да го спечели. Първият им противник този сезон ще бъде третодивизионният Културал Леонеса. 

На 2 декември миналата година “Белите” бяха остранени, след като Рафаел Бенитес използва в мача с Кадис Денис Черишев, който нямаше права да играе за Реал. Сега Зинедин Зидан ще подбере много внимателно състава си. В същност французинът призна, че ще направи много промени, като нито един от Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл няма да започне в титулярния състав. 

Капацитетът на стадиона от 13 000 зрители ще бъде изпълнен. “Това ще е празник за хората в Леон”, заяви генералният директор на клуб Фелипе Ламасарес. 

Културал Деепортива Леонеса е основан през 1923 година, като е играл в Примера дивисион само веднъж - през 1955-1956. Този сезон тимът е изиграл 10 мача и то без загуба - 8 победи и 2 равенства. Логично, Леонеса е на първо място в класирането с 26 точки и голова разлика +21 гола. 

Очаква се Мариано да води атаката на Реал Мадрид, а около него да бъде Лукас Васкес и Хамес Родригес. 

Вероятни състави

Леонеса: Вайехо, Моргадо, Зуйверлум, Гонсалес, Диас, Мартинес, Ортис, Вия, Гилар, Колинас, Бенха

Реал Мадрид: Касия, Данило, Начо, Варан, Коентрао, Ковачич, Иско, Асенсио, Васкес, Хамес, Мариано 

Резултат: 0:3