Асът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо може да получи ефективна присъда от цели 6 години покрай скандала с укриването на данъци в размер на около 150 милиона евро!

Това обяви генералният секретар на данъчната служба в Испания Хосе Мария Мойнедо, който шокира феновете на португалската звезда.

"Ако предполагаемото престъпление бъде потвърдено в съда, то Кристиано Роналдо е заплашен от 6 години затвор. Изглежда, че измамата е за почти 160 милиона евро", каза Мойнедо.

Според германското списание "Шпигел" почти сигурният нов носител на Златната топка е кътал десетки милиони евро чрез офшорки, разположени на Британските Вирджински острови.

Ако Роналдо признае и постигне споразумение с прокуратурата, наказанието му може да бъде значително по-малко, уточни Мойнедо. Подобен е случаят с президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който направи самопризнания, получи по-лека присъда от 3.5 години и по-късно беше освободен предсрочно след само 21 месеца зад решетките, като половината от този срок беше изкаран на облекчен режим.