Жорже Мендеш, могъщият агент на Кристиано Роналдо, заплаши със съд медиите, обвинили клиента му в данъчни далавери покрай договорите му за реклама. 

Публикациите, тръгнали от сайта Ел Конфиденсиал и от "Футбол Лийкс", разкриха как звездата на Реал Мадрид заобикаля плащането на данъци в пълен размер за рекламните си контракти. 

Тъй като всичките рекламни договори на Кристиано минавали през ирландска компания, той плащал данък от само 12,5% (колкото е в Ирландия) вместо 43,5%, колкото щеше да е налогът в Испания. 

От Барса веднага използваха възможността да се включат в атаката срещу звездата на Реал в навечерието на Ел Класико. Вторият вицепрезидент на клуба Карлес Виларуби призова "незабавно прокуратурата да разследва Роналдо със същата непреклонност както Меси". 

Мениджърът на Кристиано Жорже Мендеш обаче реагира мигновено и остро на кампанията. И чрез сайта на агенцията си Gestifute заплаши със съд всички, които тиражират подобни информации. 

От компанията обявиха, че преди осем месеца са станали обект на хакерска атака, вследствие на която е изтекла поверителна информация за клиентите им, пише "7 дни спорт". Медиите от своя страна са я използвали, за да предизвикат скандал около Кристиано, чиито сделки са безупречни и законни, обясниха от фирмата на Мендеш. 

"Пряко или непряко, някои издания обвиняват клиентите на компанията ни в укриване на данъци и внасяне на пари в офшорни зони", се казва в изявлението на Gestifute. 

"Това са инсинуации и тежки обвинения, като най-засегнати са Жозе Моуриньо и Кристиано Роналдо. Нашата агенция винаги зачита данъчните закони във всяка съответна страна."

"Кристиано Роналдо винаги е изпълнявал данъчните си задължения в Испания и никога не е имало какъвто и да било съдебен процес срещу него заради това. За всички подобни инсинуации и обвинения от подобен характер по адрес на Кристиано Роналдо ще се обърнем към съда и ще заведем съответните искове".