Барселона - Реал Мадрид, среща от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион, стадион "Ноу Камп", 17:15 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Tер Стеген, Алба, Масчерано, Пике, Роберто, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Неймар, Меси и Суарес

РЕАЛ (4-3-3): Навас, Рамос, Пепе, Марсело, Карвахал, Ковачич, Каземиро, Модрич, Роналдо, Бензема и Лукас Васкес

Прогноза на Gol.bg:
Важността на тази среща изобщо няма нужда от коментар, но Барса има повече нужда от успеха, тъй като изостава на цели шест точки от Реал Мадрид в класирането и трябва да постопи аванса.

"Белия балет" записа шестата си поредна шампионатна победа в мача срещу Спортинг Хихон в миналия кръг, докато каталунците постигнаха две разочароващи ремита срещу Малага и Реал Сосиедад в последните две срещи от елита.

И двата тима иначе имат кадрови проблеми. За Барса Матийо е аут, тъй като още не е възстановен, докато Жорди Алба е под много сериозен въпрос за днешния мач. 

За гостите от Реал твърдо аут е Гарет Бейл, а освен това Кроос и Мората също липсват в списъка от 19 души, които е включил Зинедин Зидан. 

При победа за домакините днес, това ще бъде успех номер 50 в лигата за "блаугранас", след като до момента тимът има 49 успеха срещу този противник в 86 мача. 

"Каталунците" обаче са загубили само 3 от последните си 13 "Ел Класико" във всички турнири и може да се каже, че са в ролята на фаворит днес.

В подобни големи дербита между два от най-големите тимове в света обикновено големите имена правят разликата, а двата тима разполагат с едни от най-добрите играчи в световен мащаб.

Очертава се Енрике да заложи на триото Суарес - Меси и Неймар, докато Роналдо ще бъде големият коз на Реал.

Нашата прогноза за този мач е успех с 1:0 за домакините.  

Резултат: Барселона - Реал Мадрид 1:0