Селта тресна с 2:1 Реал Мадрид насред "Сантяго Бернабеу" и записа страхотна победа в първи 1/4 финал за Купата на Испания. Головете за гостите мушнаха Аспас (64) и Джони (70), точен за "белите" бе Марсело (69).

Като цяло футболистите на Селта изиграха страхотен мач, показаха уникална тактическа дисциплина, тотално обезличиха Роналдо и в крайна сметка заслужено си тръгнаха с успех от Мадрид.

От своя страна "белите" записаха втора поредна издънка, след като преди дни паднаха от Севиля за първенство и сложиха край на серията си без загуба.

Играчите на Зинедин Зидан бяха неузнаваемо слаби, трудно достигаха до чисти голови положения, изпадаха в пълна неадекватност и логично паднаха. Така Селта взе страхотен аванс преди срещата-реванш след седмица във Виго.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0lOG1wFDPzQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Реал Мадрид започна атакуващо мача и още в началото можеше да вкара. Тогава Роналдо нахлу през центъра и намери Лукас, който стреля остро, но Серхио улови топката.

Последва нов шанс за "белите". Марсело проби отлява, след което нахлу в наказателното поле и центрира остро , но защитата на Селта се справи. Отговорът на гостите бе опасно центриране от пряк свободен удар.

В 15-ата минута Роналдо изпълни триково фаул, но топката излезе в аут. Последва нов шанс за домакините. Лукас Васкесстреля отблизо, но отново не се стигна до попадение.

В 25-ата минута Марсело и Тони Кроос разцъкаха технично, последва пас към Роналдо, но той се замота и не успя да нанесе точен удар. След половин час игра Марсело Диас стреля мощно от дъгата на пеналта, но Касийя показа класа и спаси.

Пет минути по-късно последователно Рамос и Роналдо имаха шанс за гол, но така и не успяха да пратят топката в мрежата. Малко преди края на полувремето Реал скочи за дузпа, след като Роналдо бе леко препънат от Густаво Кабрал, но съдията Фернандес Борбалан даде знак играта да продължи.

Второто полувреме започна със свирепи атаки за Реал, но така и не се стигаше до наистина чисто голово положение. Едва в 58-ата минута Мората бе изведен отляво в наказателното поле на Селта, последва отсечен шут, но топката прелетя над вратата.

Последва и шут на Лукас Васкес от ъгъла на пеналта. Така се стигна до 64-ата минута, когато Селта нанесе своя удар. Гостите сътвориха страховита контра, при която защитата на Реал сгреши фатално, Марсело поднесе топката на дузпата на Аспас и той едва не скъса мрежата за 0:1.

Отговорът на Реал обаче не закъсня. Само пет минути по-късно Марсело се реваншира за издънката си и със страхотно воле изравни за 1:1. Това обаче не бе всичко в тези луди минути.

Веднага след изпълнението на центъра Селта сътвори нова уникална атака и отново поведе след като Джони вкара за 1:2.

Реал се хвърли в мощни атаки, но се заредиха пропуски, а Карим Бензема от точката на дузпата направи фрапантна издънка в 83-ата минута. До края Реал се опита да изравни, но не стигна до нито едно положение и логично загуби.

Реал Мадрид - Селта 1:2

Реал Мадрид: Касийя; Данило, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Лукас, Кристиано, Асенсио

Селта: Серхио; Майо, Кабрал, Ронкалия, Джони; Диас, Радоя; Вас, Пабло Ернандес, Бонгонда; Аспас