Реал Мадрид се намира в труден момент през сезона, а ситуацията се усложнява и от контузиите на важни играчи. 

Вчера тимът стигна до трудна победа над Малага с 2:1, но още в средата на първото полувреме Марсело напусна с проблем в задната част на лявото бедро и в момента отборът е без титулярни крайни бранители, след като и Карвахал е аут. 

След мача се оказа и че Лука Модрич има някакви оплаквания от дискомфорт в мускулите и ще премине тестове, като това е причината за смяната му в средата на втората част. 

Суперзвездата Кристиано Роналдо отнесе здрав удар в сблъсъка от Виянуева и макар на този етап да няма нещо притеснително, бе взето решение той също да бъде прегледан. 

„Контузиите ме притесняват и те са една от основните причини да не сме на обичайното си ниво. Просто доста играчи са с проблеми, като нещата при Марсело изглеждат най-зле“ заяви Зидан след неубедителното представяне на Белите. 

Вестник „АС“ изчисли, че от началото на сезона едва петима играчи от първия отбор не са имали травми. Това са Начо, Асенсио, Мариано, както и вратарите Касия и Янес. Ощо травмите са 26 като понастоящем аут са още Бейл, Пепе и Хамес, което не поставя изобщо отбора в добра позиция преди реванша за Купата срещу Селта.