Легендарният италиански треньор Ариго Саки смята, че Наполи все още има своите шансове да победи и отстрани Реал Мадрид. Неаполитаните загубиха с 1:3 гостуването си на „Бернабеу“ в първия осминафинален мач в Шампионската лига.

„Мисля, че цяла Италия трябва да благодари на Наполи и Сари. Те правят нещо необикновено. Начинът, по който играха е впечатляващ. Всеки от играчите казва, че в момента играе най-добрият си футбол.

Де Лаурентис направи много за този клуб, като го изведе от Серия С до „Бернабеу“. Той инвестира сериозни пари и направи Наполи голям клуб. В някои моменти обаче Де Лаурентис трябва да бъде по-мъдър.

Реал Мадрид спечели заради тази свирепа преса, която не позволи на Наполи да покаже обичайната си игра. Испанците притежават много по-висока индивидуална техника, а играчи като Лука Модрич и Тони Кроос диктуват играта им.

Въпреки това, аз си мисля, че Наполи може да направи обрат. Ако момчетата на Маурицио Сари накарат Реал да се защитава, може да стане много забавно. Най-важното за Наполи е да играе раздвижен футбол. Играчите да не спират да се движат. Те трябва да напипат и използват слабостите на Реал“, каза Саки.