Реал Мадрид - Еспаньол, мач-реванш от четвъртфиналите в турнира за купата на Испания. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 22.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Иско, Ди Мария, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Хесе, Мората

Контузени:  Кедира, Варан, Бейл

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид приема Еспаньол в реванша от четвъртфиналите на турнира за купата на Испания. Мадридчани взеха добър аванс в първия мач, след като победиха като гост с 1:0.

Сега те трябва да довършат започнатото. Наставникът Карло Анчелоти предупреди, че тимът не трябва да се отпуска, въпреки добрия резултат. Италианецът поиска от играчите да запазят добрата форма от началото на годината.

През този месец Реал има шест поредни победи, като забележителното е, че в нито една от тях не допусна гол във вратата си. Именно стабилността в защита прави Реал абсолютен фаворит в мача срещу Еспаньол.

Домакинският фактор също е от голямо значение, тъй като белите се представят изключително стабилно на своя "Сантяго Бернабеу". В директните мачове между двата отбора пък Реал има 10 победи и 3 равенства в последните 13 мача срещу Еспаньол.

Единственият проблем за Анчелоти е контузията на Гарет Бейл, но това не изглежда голям проблем заради изключително добрата форма на младока Хесе.

В състава на Еспаньол пък продължава да отсъства халфа Давид Лопес, а наставникът на отбора Серхио Агире даде почивка на Симао и Фуентес. Това сякаш показва, че отношението към мача на каталунците.

Резултат: 3:0