Валенсия върна интригата в Примера дивисион, след като в отложен мач надви лидера Реал Мадрид с 2:1 у дома. 

Така Белите остават на върха с 52 точки, с една повече от Барселона, но вече имат само един мач по-малко, който при това е гостуване на Селта. 

Два гола в първите 10 минути помогнаха на домакините за успеха, а след това те играха много силно и в защита и така подобриха актива си до 26 точки, с 10 над опасната зона и изкачвайки се до 14-о място. 

Кристиано Роналдо реализира попадението на Реал в своя юбилеен двубой в клубната си кариера, а в добавеното време и пропусна да донесе точката от чиста позиция. 


В състава на Валенсия имаше две промени от победата над Атлетик, като Кансело и Гая стартираха. За Реал Хамес стартира, а Гарет Бейл остана очаквано сред резервите. Промените от триумфа срещу Еспаньол бяха цели 7. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините. В 4-ата минута Мунир центрира, Дзадза бе с гръб към вратата, но успя да се завърти и със страхотен удар от въздуха преодоля Навас. Брилянтен завършек от италианеца, който се разписа във втори пореден мач с екипа на отбора. 

Белите продължиха да доминират по отношение на притежанието на топката, но в 9-ата минута се оказаха с изоставане от два гола. При контра Дзадза намери Нани вляво, той върна малко по-назад към Ореяна, който успя да се нагласи и с премерен удар през краката на Навас направи 2:0! На „Местая“ феновете изпаднаха в екстаз. 

Истински шок за Белите, за които добрата новина бе, че до края имаше много време. В 13-ата минута Роналдо стреля покрай вратата, но малко по-късно Мунир отправи нов удар за домакините, получи се рикошет и топката едва не се оказа в мрежата на гостите за трети път. 

Нещата в защитата на Реал определено не вървяха, но пък в нападение отборът заигра по-остро. В 21-ата минута Бензема се обърна и стреля опасно от 25 метра към далечния ъгъл, но Диего Алвес спаси. 

Прилепите действаха със самочувствие, макар и да се защитаваха през повечето време с 11 души зад топката. Те обаче и атакуваха опасно и в 31-ата минута Парехо накара Навас да спасява удара му. 

Към края на първата част мадридчани натиснаха. В 35-ата минута лош пас на Кансело назад  едва не доведе до гол на Роналдо. След това Кроос центрира към далечната греда, където Бензема върна успоредно на голлинията, но Гарай успя да пресече. 

В 39-ата минута Роналдо опита прекалено технично с пета, но не успя да реализира. Домакините се наложи да направят смяна заради контузия на Нани малко преди почивката, а в 44-ата минута и преднината им бе намалена. 

Марсело центрира, а Роналдо се измъкна между двама защитници и засече с глава, за да върне надеждите на своя тим. Така той ознаменува с попадение своя мач №700 в клубната си кариера. 

Малко след това негов изстрел бе отклонен от Мангала много близо до вратата, а след паузата Реал продължи да натиска. Удар на Марсело бе блокиран, а след това негов опит бе уловен от Алвес. Малко по-късно Мангала и Роналдо паднаха в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа. Домакините обаче не можеха да минат центъра. 

Центриранията и корнерите за гостите следваха непрекъснато и голът изглеждаше неизбежен. В 61-ата минута обаче Парехо опита късмета си от малък ъгъл, но Навас бе на ниво. Зидан пусна Бейл на мястото на Хамес, а в 67-ата минута Навас спаси удар на Дзадза. В ситуацията останаха съмнения и за дузпа, но реферът не отсъди такава. 

В 72-ата минута Валенсия пак поиска дузпа, този път за падане на Мунир, но арбитърът пак замълча. Повторенията показаха, че Рамос определено иззвършва нарушение на границата на наказателното поле. 
Времето минаваше, а Реал така и не можеше да стигне до изравняване. В 88-ата минута се получи сериозно разбъркване пред Алвес, но реферът спаси домакините отсъждайки нарушение на Роналдо срещу вратаря. Малко след това Кристиано отклони едно подаване покрай целта, но така или иначе лайнсменът бе вдигнал спорна засада. 

В добавеното време Роналдо пропусна да донесе точката на своя тим. Марсело достави отлична топка от крилото, но португалецът някак си пропусна стреляйки неточно от 6 метра. В самия край и Навас се включи при корнер, но и това не помогна и лидерът загуби. 

Валенсия – Реал Мадрид    2:1

1:0 Дзадза 4
2:0 Ореяна 9
2:1 Роналдо 44

Валенсия: Алвес, Гая, Мангала, Гарай, Кансело, Парехо, Перес, Ореяна (55 Солер), Нани (40 Сикейра), Мунир, Дзадза (74 Суарес)
Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан (74 Начо), Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич (76 Лукас Васкес), Хамес (62 Бейл), Роналдо, Бензема