Дългоочакваният трансфер на Давид де Хеа в Реал Мадрид в крайна сметка няма да се осъществи или поне не през това лято, твърди вестник „Марка“. 

Според изданието ръководството на Кралския клуб е взело решение да се откаже от испанския национал и да продължи да залага на Кейлор Навас и Кико Касия като втори вратар. 

Това означава и че Джанлуиджи Донарума от Милан, който също бе свързан с Белите днес, също няма да пристигне на „Сантяго Бернабеу“. 

Агентът на Де Хеа Жорже Мендеш вече знае за това решение на шефовете и така за трета поредна година сделка няма да има, като поне този път ще бъде спестена и сагата около бъдещето на играча. 

Счита се, че за да се вземе това решение и повлияло и мнението на треньора Зинедин Зидан, че Навас се справя много добре и не е необходима промяна на позицията. 

Единствената разлика през следващия сезона вероятно ще бъде  по отношение на третия вратар като Рубен Янес, който иска да повече игрово време се очаква да напусне, а фаворит за негов заместник е синът на Зидан – Лука.