Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес ще направи всичко възможно да убеди Кристиано Роналдо да остане в клуба. 

Португалецът е бесен заради обвиненията в укриване на данъци и сериозно се говори, че иска да напусне. Босът на Белите обаче планира разговори с него в стремежа да се намери решение, за да продължи той да играе на „Бернабеу“. 

Смята се, че Кристиано би приел възможността да се върне в Манчестър Юнайтед, където обаче имат известни резерви относно подобно нещо. На този етап в Мадрид не са получавали оферти за Роналдо, нито за Мората и Хамес. 

„От финала в Шампионската лига не съм говорил с Роналдо и всичко, което знам е от вестниците. Живота обаче често ти предлага неочаквани ситуации, на които трябва да намериш решения“ коментира Флорентино пред „Онда Серо“. 

„Нито аз, нито някой друг  в Мадрид допуска, че Кристиано може да напусне. Той е много по-значим и влиятелен от всички нас, които сме тук. Вярвам, че той е спазил данъчните закони и явно става дума за някакво объркване. Това което знам е, че той е ядосан от отношение към него от медиите“ добави той. 

Роналдо има договор с Реал до 2021-а година, а клаузата за предварителното му разтрогване е 1 милиард евро, което на практика го прави непродаваем.