Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще има последната дума за трансферите на новата френска звезда Килиан Мбапе и на вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума, твърди „Марка”. 

Двамата отдавна са спрягани за преминаване на „Сантяго Бернабеу” и на практика са дали съгласието си  това да се случи. Въпросът е дали ще стане през това лято и през следващото. 

Очаква се президентът Флорентино Перес да се срещне с френския наставник до дни и двамата да вземат окончателно решение по отношение на трансферната политика на Белите. 

Както е известно стражът на Росонерите не иска да поднови договора си с клуба и през 2018-а ще бъде свободен агент. От Милан обаче ще искат да го продадат сега и да получат около 30 милиона евро за него, защото в противен случай ще бъде изпуснат без пари. 

За нападателя на Монако Реал ще трябва да плати около 110 милиона евро, но както се знае парите никога не са били проблем за Флорентино Перес. Възможно е да се вземе решение да бъде привлечен и само един от тях, като Зидан никога не е крил, че харесва много Мбапе. 

Изкушението да се вземе Донарума обаче също е голямо, тъй като той още е много млад, а специалистите са на мнение, че който го купи си осигурява вратар на високо ниво за следващите 15 години, така че Зизу и Перес със сигурност ще обмислят много внимателно какво да предприемат.