Френската легенда Зинедин Зидан ще получи предложение за нов договор от Реал Мадрид след края на лятната си почивка. Това съобщи президентът на "кралския клуб" – Флорентино Перес. В момента спецът има договор до юни 2018 г., но "белите" са готови с предложение за допълнителни две години.

Перес вярва, че Зизу целенасочено отказва да коментира своя контракт с клуба, което го предпазва от медийни въпроси относно бъдещето на играчите му. Строителният предприемач добави, че е уверен в отдадеността на Зидан към Реал и той ще остане начело на отбора поне до 2020 г.

"Първото нещо което ще направим, след като Зидан се върне от лятната си почивка, е да преподпишем с него. Никой не познава клуба и съблекалнята по-добре от Зинедин. Това е предимство, което той има пред останалите и което го направи толкова успешен през последните 17 месеца", сподели Перес пред испански медии.

"Често той заявява, че не знае дали ще продължи да води Реал, за да отклони въпроси на медиите относно бъдещето на наши играчи. Дори и да не бе постигнал успехите от миналата година, аз пак щях да съм готов да продължа работа с него. Зидан може да работи в клуба до края на живота си", завърши наскоро преизбраният президент на "кралете".