Трансферната политика на европейския клубен шампион Реал Мадрид започва да се изяснява.


Според The Sun нападателят Алваро Мората ще бъде първият от известните футболисти, който напуска "Сантяго Бернабеу". Изданието съобщава, че "кралският клуб" най-накрая е склонил да продаде нападателя на Манчестър Юнайтед. Очаква се цената да е 60 милиона паунда, въпреки че мадридчани настояваха за 80 млн. паунда. Те обаче са се съгласили на отстъпка заради молбите на Мората да заиграе на "Олд Трафорд". Трансферът най-вероятно ще бъде обявен до края на работната седмица.

В същото време Cope пише, че Реал няма намерения да купува младата звезда на Монако Килиан Мбапе на всяка цена. Президентът на мадридчани Флорентино Перес не желае да се разделя с огромна сума за таланта и предстои среща с треньора Зинедин Зидан, за да обсъдят въпроса. Световните медии вече съобщиха, че Арсенал е предложил 142 млн. паунда за Мбапе, но се очаква Монако да отклони офертата.

Бъдещето на Гарет Бейл на "Бернабеу" също е несигурно. Той беше измъчван от контузии през половината от изминалия сезон и в същото време Иско успя да впечатли с представянето си. Зидан разполага още с Марко Асенсио и Лукас Васкес, което може да накара Реал да продаде уелския национал. Източник, близък до него, обаче съобщи пред Sky Sports, че Бейл не иска да напуска "белите". Очакванията и голямата звезда Кристиано Роналдо да остане в Испания, въпреки данъчния скандал.

A Bola се добра до информация, че четирикратният носител на Златната топка се е срещнал с Перес и му е заявил, че иска да продължи да играе за Реал. "Бях третиран като престъпник и ме заболя, защото винаги съм изпълнявал всичките си задължения. Но никога не съм казвал, че ще си тръгна", са били част от думите на португалската звезда.

Според Marca пък бъдещето на Хамес Родригес зависи от Дани Себайоса. При негово привличане от Бетис, колумбийският национал ще бъде продаден за 60 млн. евро. Но не е изключено той да си тръгне и без трансфер на 20-годишния полузащитник на андалусийците.