Кристиано Роналдо отново демонстрира невероятния си гений, след като с фантастичен гол донесе успеха на Реал Мадрид за трофея „Сантяго Бернабеу“. 

Белите обърнаха Фиорентино с 2:1 и така триумфираха за 27-и път с отличието, с което традиционно отборът открива новата кампания. Марко Асенсио отново игра много силно в сблъсъка, в който Зидан пусна ветерани и младоци. 

Португалецът, който е наказан за старта на сезона, изработи и изравнителния гол на своя тим в 6-ата минута, когато получи отляво и намери на чиста позиция Борха Майорал, който вкара на празна врата. 

Преди това италианците поведоха чрез Жордан Верету, който бе намерен пред наказателното поле и с много прецизен изстрел до гредата преодоля вратаря на домакините. 

В 33-ата минута Кристиано бе изведен отляво, след което тръгна срещу защитник, бутна топката встрани, за да си осигури по-добра позиция и с фантастичен удар в далечния ъгъл препарира стража на гостите Бираги. 

След почивката попадения нямаше и по този начин Реал спечели отличието за 12-и път поред, като последната загуба е от 2004-а, когато падна от мексиканския УНАМ. С мача двата тима отбелязаха 60 години от финала помежду им за КЕШ през 1957-а.