Баща и син ще се изправят един срещу друг на „Мендисороса“ днес. Зинедин Зидан, който е треньор на Реал Мадрид, ще гостува с Белия балет на Алавес днес от 17:15 часа.

В състава на домакините е неговият син Енцо Зидан, който се очаква да бъде титуляр като офанзивен халф зад гърба на нападателя Мунир.

„Радвам се за него, ще имам много емоции и чувства във връзка с участието му. Надявам се, че няма да ни вкара гол. Вярвам в това, което върша. Не сме загубили първенството, то едва сега започва“, каза таткото. 

За пореден път наставникът на Белия балет призова за спокойствие. Това се случи след третата поредна издънка на Реал Мадрид у дома. Шампионите спечелиха само 2 точки на „Сантяго Бернабеу” този сезон и в момента изостават на цели 7 от лидера Барселона. 

В исторически план белите никога не са успявали да застигнат Барса, ако на този етап от сезона са изоставали с толкова точки. Зизу увери, че ще продължи с ротациите, за да съхранява силите на дадени играчи. Той поясни, че Кроос е с болки в ребрата и няма да играе срещу Алавес днес.