Реал Мадрид удари с 2:0 Еспаньол и записа първа домакинска победа този сезон. "Кралете" до този момент имаха две равенства и една загуба на "Сантяго Бернабеу", но си го изкараха на "каталунците".

В герой за белите се превърна Иско, който набута и двете попадения във вратата на гостите. Реал вече е с 14 точки и се изкачи на пето място, на седем точки зад Барселона, докато Еспаньол е на 14 позиция с едва 8 пункта.

Така шампионите затварят една страхотна седмица, след като във вторник удариха Борусия Дортмунд в Германия в групите на Шампионската лига.

Гостите от Еспаньол затвърдиха традицията да са боксова круша на Реал. Тимът от Барселона е печелил едва 4 пъти на "Бернабеу" в цялата си история, което красноречиво говори за превъзходството на Реал в мачовете им. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9vgAN9yYyfs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Реал започна мощно мача и можеше да вкара гол още в 25-ата секунда. Тогава Иско се оказа сам срещу Пау Лопес, но стреля калпаво и не успя да вкара.

"Кралете" продължиха да натискат, докато гостите се бяха прибрали плътно пред наказателното си поле и рядко минаваха центъра на терена.

На трибуните на "Сантяго Бернабеу" също бе интересно, след като в 12-ата минута феновете развяха испански знамена в отговор на исканията от Каталуня за независимост.

Реал се хвърли здраво в атака, но с пропуски се отчетоха Лука Модрич и Серхио Рамос. След половин час игра Роналдо пусна страхотен пас към Иско, който без проблеми опъна мрежата за 1:0.

Последваха уникални пропуски на Роналдо, който в следващите минути не успя да вкара от страхотни възможности. Едва в 43-ата минута гостите от Еспаньол стигнаха до положение, но Жерард Морено прати топката в гредата и лиши отбора си от изравняване.

След почивката Реал заложи на многоходови разигравания в средата на терена, като правилно задържаха топката и затваряха празните пространства.

От своя страна гостите погледнаха в по-предни позиции. Така се стигна до 50-ата минута, когато Еспаньол можеше да изравни, но Марк Наваро не успя да преодолее Кейлор Навас.

"Каталунците" постепенно взеха инициативата и стигнаха до нов шанс за гол, но този път Лео Баптищао и Жерард Морено се замотаха и изпуснаха страхотно положение.

Последва и нов пропуск на Лео Баптищао. Това бяха силните моменти на гостите, но те не се възползваха и логично бяха наказани.

В 73-ата минута Реал организира свирепа контра, при която Асенсио намери Иско и той отново вкара за 2:0. До края шампионите доминираха и заслужено си взеха победата и трите точки.

Реал Мадрид - Еспаньол 2:0

Голмайстор:

1:0 Иско (30)
2:0 Иско (71)

Реал Мадрид: Навас; Ашраф, Варан, Рамос, Начо; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско; Асенсио, Кристиано

Еспаньол: Пау; Серхио Санчес, Давид Лопес, Ермоса, Аарон; Рока, Фуего, Дардер; Баптищао, Жерард, Хурадо