Хетафе - Реал Мадрид, мач от 17-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Колизеум Алфонсо Перес", начало 23.00 часа българско време.



Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Адан, Пачеко
Защитници: Серхио Рамос, Арбелоа, Албиол, Гарай, Марсело,
Халфове: Ласана Диара, Кедира, Гранеро, Чаби Алонсо, Йозил, Ди Мария, Педро Леон, Кака, Каналес, Гаго
Нападатели: Роналдо, Бензема

Наказани: Карвальо, Пепе
Контузени: Дудек, Игуаин

Извън групата: Мамаду Диара, Матеос


Прогноза: Реал започва новата 2011-та година с мадридско дерби срещу Хетафе. Макар двата отбора да не са от една и съща величина, мачът определено буди интерес. Едната причина е, че двата отбора имат доста бивши играчи на съперника в редиците си. В Реал Мадрид това е Педро Леон, докато в Хетафе са Мигел Торес и Дани Парехо. Наставник на домакините пък е "бялата" легенда Мичел. Другата причина за интереса към този мач е добрата форма на Хетафе. Отпадането от Лига Европа явно се отрази положително на отбора и бяха постигнати 4 поредни победи в първенството, включително срещу сериозни отбори като Севиля, Майорка и Виляреал. Не се знае обаче как се е отразила паузата около новогодишните празници.

Реал също завърши годината добре с 5 поредни победи, последната от които внушителното 8-0 срещу Леванте за купата. Този резултат със сигурност прави реванша след 3 дни протоколен и футболистите на Жозе Моуриньо могат да се концентрират изцяло върху мача с Хетафе. Добрите новини за Реал са завръщането на лекуващия дълго време контузия Кака, като Моуриньо обяви, че бразилецът може да влезе като резерва. Проблем може да бъде липсата на наказаните Пепе и Карвальо, но в игра също след наказание се завръща Серхио Рамос.

По традиция Хетафе е доста неприятен съперник за Реал и редовно поднася изненади. Затова мачът определено ще бъде много труден за "Белите", като точно в такива двубои ще си проличи дали Реал е усвоил напълно шампионския дух на Жозе Моуриньо.

Резултат: 1:2