Рома и Сиена завършиха при резултат 1:1 срещата си от 3-тия кръг на Серия А. Така двата отбора продължават без победа участието си в италианския шампионат.

Домакините от Рим поведоха в 25-тата минута с гол на Освалдо, който беше дебютен за него с фланелката на тима, а Витиело изравни с късно попадение в 88-ата минута.

Двата тима изиграха много динамичен мач, в който "вълците" трябва да съжаляват, че не успяха да удържат предимството си и да победят.



Мениджърът на Рома Луис Енрике, който не можеше да разчита на контузения вратар Маартен Стекеленбург, заложи на румънския страж Богдан Лобонц, а пред него действаха Кяер и Бурдисо, като Даниеле Де Роси често се връщаше да им помага.

Като бекове излязоха Симоне Перота и Хосе Анхел, а в центъра на терена освен Де Роси бяха Писаро и Пянич. В предни позиции играеха Тоти, Освалдо и Бориело.

Единствената изненада в състава на Джузепе Санино беше включването на Паоло Гроси на мястото на Даниеле Манини по лявото крило. Останалите футболисти бяха същите, които се очакваше да излязат преди мача.  

Рома започна срещата агресивно и в 6-тата минута Тоти отправи първия опасен удар в срещата. Капитанът на "вълците" обаче не успя да уцели вратата от фаул.

Няколко минути по-късно Пабло Освалдо напредна отдясно и стреля, но шутът му беше блокиран.

Постепенно темпото на мача се ускори и се заредиха атаки пред двете врати. В 15-тата минута Гроси спринтира отляво и сложи топката на главата на Калайо, който я насочи много добре. Богдан Лобонц обаче се отличи с перфектна намеса и изби, а междувременно се оказа, че съдията е свирил засада.

Само две минути по-късно Марко Бориело шутира над вратата на Сиена, а малко след това при една контраатака Анжело от гостите можеше да открие резултата, но стреля неточно.

Динамичната и атрактивна игра на двата отбора в крайна сметка се отплати на единия от тях. В 25-тата минута Бориело получи кълбото в наказателното поле на "бианконерите" от Тоскана и намери Освалдо, който на празна врата отбеляза първия си гол за Рома.

Попадението обаче не отчая Сиена и само няколко минути след него Калайо се озова на чиста позиция в пеналта на "вълците". Нападателят обаче би покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Лобонц.    

Последва териториален натиск на Рома, но въпреки вдъхновението и усилията им "джалоросите" не успяваха да се справят с отбраната на тосканците.

В 43-тата минута Анжело проби през защитата на Рома. Точно когато трябваше да нанесе силен удар обаче, енергията му свърши и румънският страж улови с лекота.

Полувремето свърши точно така, както започна – с шут на Тоти, който този път уцели вратата, но сърбинът Бъркич се справи добре.

Сиена беше отборът, който създаде първите опасности през втората част. Ударите на Гонсалес и на Болцони обаче не намериха очертанията на вратата.

Тимът от Тоскана беше близо до изравняване в 55-тата минута, но ударът с глава на играч в черно-бяло мина над напречната греда.

Въпреки тези възможности за Сиена Рома продължаваше да бъде съставът, който контролира мача. Хосе Анхел стреля от далечна дистанция. Бъркич обаче се намеси класно и спаси.

Сръбският вратар отново имаше работа в 68-ата минута, когато Франческо Тоти изпълни фаул перфектно, но по-интересна ситуация се разигра само минута по-късно. Пабло Гонсалес от гостите, който беше влязъл на мястото на контузилия се Анжело, бе намерен в малкото наказателно поле на Рома и стреля с глава. Лобонц беше безпомощен, Кяер обаче изби от голлинията.

Друга резерва на "бианконерите" – Роси – намери вратата само две минути след като беше влязъл, но стражът на Рома се справи.

От друга страна "вълците" също не се отказваха да нападат. Десет минути преди края на мача Пянич шутира опасно, но над напречната греда. Малко след това Борини и Тоти притесниха защитата на Сиена. До гол обаче не се стигна.

В 87-ата минута Гонсалес надбяга отбраната на Рома, но при удара за пореден път не уцели вратата.

Само минута след това обаче Сиена стигна до попадение. След шут на Бриенца топката се отби от страничната греда право в краката на Витиело, който отбеляза и изравни резултата.

До края Рома имаше възможности да вкара гол, най-вече чрез Борини, но срещата все пак завърши 1:1.
      
Рома – Сиена 1:1

1:0 Освалдо 25
1:1 Витиело 88


Рома: Лобонц, Перота (Сисиньо – 74), Бурдисо, Кяер, Хосе Анхел, Де Роси, Писаро (Гаго – 46), Пянич, Тоти, Бориело (Борини – 66), Освалдо

Сиена: Бъркич, Витиело, Контини, Пезоли, Дел Гросо (Роси – 74), Анжело (Гонсалес – 46), Вергасола, Болцони, Гроси (Терци - 63), Бриенца, Калайо