Агентът на левия бранител на Ювентус Паоло Де Челие, Карло Палавичино, призна пред вестник "Тутоспорт", че клиентът му може да напусне Торино и да се присъедини към Рома.

През този сезон юношата на "Старата госпожа" има общо 7 мача (Серия А и Купата на Италия) и обикновено е резерва за сметка на Джорджо Киелини, въпреки че в началото на сезона имаше изгледи, че ще бъде твърд титуляр.

Де Челие обаче получи директен червен картон още в първия мач от новия сезон срещу Парма (4:1 за Ювентус), когато предизвика дузпа, превърната в гол от Себастиан Джовинко, и от този момент нататък не попада особено често в стартовия състав на "бианконерите".

"Паоло в Рома? Тази хипотеза може да се окаже правдоподобна. В крайна сметка е по-добре да продадеш един състезател, отколкото да го загубиш без пари година по-късно", коментира Палавичино.

Междувременно, "Тутоспорт" съобщава и за други възможни трансфери на играчи на Ювентус. Според изданието има вероятност датският бранител Фредерик Сьоренсен да отиде в Дженоа.

Друг футболист, който е пред сбогуване със "Старата госпожа", е световният шампион от 2006-та година Фабио Гросо. 34-годишният играч може да отново да обедини усилия с друг герой от Мондиала в Германия – Масимо Одо.

Двамата състезатели, които са юноши на един и същи отбор – Ренато Кури Анголана – може пак да играят заедно, този път в Лече, където Одо е пратен под наем от Милан.