Капитанът на Рома Франческо Тоти може да пропусне мача с Дженоа в понеделник, съобщава електронното издание Football-Italia.net. "Вълците" домакинстват на "грифоните от 21:45 часа българско време.

35-годишният футболист беше измъчван от различни контузии в последните няколко седмици. Въпреки че вземаше участие в срещите на "джалоросите", Тоти често пропускаше тренировки заради травми.

Сега треньорското ръководство на римския отбор може да даде почивка на ветерана, тъй като на 25-ти март Рома играе с Милан и Луис Енрике със сигурност ще иска опитният състезател да бъде във върхова форма за дербито с "росонерите".

Тоти не участва в двубоя с италианския шампион през първия полусезон, защото беше контузен. За последно звездата на "вълците" вкара на Милан през пролетта на 2009-та година.

Тогава Тоти донесе победата на своя тим с 3:2, след като се разписа в 85-тата минута на срещата. Ако играе срещу "росонерите", капитанът на "джалоросите" ще има възможност да отбележи петия си гол през настоящата кампания.