Наставникът на Рома Луис Енрике заяви, че отборът му трябва да подходи много внимателно към срещата с Фиорентина. Утре "вълците" домакинстват на "виолетовите" в мач, който е много важен и за двата състава.

"Джалоросите" се намират на четири точки зад третия във временното класиране на Серия А тим на Лацио, а възпитаниците на Делио Роси ще търсят точка или три, които да им помогнат в борбата за оцеляване.

"Разбира се, че Фиорентина ме притеснява. Това е отбор, който е твърдо решен да не изпадне, готов на всичко, за да се спаси. Освен това в него играят футболисти като Стеван Йоветич, Рикардо Монтоливо и Хуан Мануел Варгас", каза Луис Енрике, цитиран от сайта Football-Italia.net.

През миналия полусезон римляните загубиха от "виолетовите" с 0:3, като завършиха двубоя с осем души след червените картони на Жуан, Фернандо Гаго и Боян Къркич.

Двата тима се срещнаха и на осминафинал в турнира за Купата на Италия. В този случай "вълците" спечелиха с 3:0 с две попадения на Ерик Ламела и едно на Фабио Борини.

"Искаме да си отмъстим за поражението през първия полусезон. Тогава успяхме да играем своята си игра въпреки червените картони. Сега желаем да победим и ще се нуждаем от подкрепата на феновете", допълни испанският треньор на "джалоросите".

Луис Енрике не пропусна да похвали и двама от своите футболисти, които имаха основна заслуга за успеха на отбора срещу Удинезе в миналия кръг.

Изглеждаше, че "фриуланите" и римляните ще завършат при резултат 1:1, но с голове на Франческо Тоти и Маркиньо Рома стигна до изключително важна победа.

"Тоти е състезател, който не говори много, но с действията си е истински лидер на терена. Въпреки че беше много трудно за него да играе срещу Удинезе, той стисна зъби и се представи страхотно", коментира Луис Енрике.

"Маркиньо се справя по-добре, отколкото очаквахме. Той е отличен дрибльор и притежава тежък удар. Междувременно винаги се стреми да се развива, проявява скромност в тренировките и се опитва да поправи грешките в играта си. Той е наистина страхотно попълнение", не спести добрите думи за бразилеца испанският мениджър.

Утре от 21:45 часа българско време Рома посреща Фиорентина в едно от дербитата на 33-тия кръг на Серия А. Съдия на срещата ще бъде Кристиян Бриги.