Парагвайският бранител Иван Пирис беше официално представен като ново попълнение на Рома. 23-годишният десен защитник вече записа първия си мач с фланелката на "джалоросите" – при разгромната победа с 13:0 в контролата срещу австрийските аматьори от Ирднинг. През предстоящия сезон южноамериканецът ще играе на "Олимпико" като преотстъпен от уругвайския Депортиво Малдонадо, като след края на кампанията римляните ще могат да купят футболиста.

"Бях близо до сделка с друг европейски отбор, но офертата на Рома ме изкуши повече, не можех да я откажа. Римският клуб е световноизвестен и има шанс за Скудетото, защото разполага със страхотни състезатели. Всеки знае например, че Франческо Тоти е най-силният футболист в Италия. Той е един от най-добрите играчи, които съм виждал в своята кариера", каза Пирис, цитиран от сайта "Футбол Италия".

"Иначе за себе си смятам, че съм добър в защита, но скоростта е една от най-важните ми характеристики. В Парагвай се стремим да компенсираме липсата на техника с отдаденост, хъс и борба за всяка топка, но една година съм играл и в Бразилия, където крайните бранители трябва по-често да се включват в атака", допълни парагваецът.