Рома спечели с 3:0 домакинството си на Верона от втория кръг на Серия А. Това е втори пореден успех за "джалоросите", които все още не са допуснали нито един гол. След като срещу Ливорно отбелязаха две попадения в рамките на шестдесет секунди, сега "вълците" разкъсаха противника си за десет минути.

И през първото полувреме, както и през второто римляните доминираха напълно, но всичките голове в двубоя паднаха след почивката. В 56-тата минута Майкон центрира, а Фабрицио Качаторе отклони топката във вратата на своя отбор – автогол.

Три минути след това Миралем Пянич отбеляза великолепно попадение с изумителен прехвърлящ удар, а новото попълнение Адем Ляич вкара първия си официален гол за тима от Рим с чудесен далечен шут в 66-тата минута.



Наставникът на Рома Руди Гарсия изненада с решението си да включи в игра Жервиньо още от първата минута. На пресконференцията преди мача мениджърът на "джалоросите" беше намекнал, че африканецът ще остане на резервната скамейка.

Иначе своя официален дебют с фланелката на "вълците" направи Кевин Строотман, който трябваше да действа в халфовата линия на на римляните заедно с Даниеле де Роси и Миралем Пянич. Именно босненецът създаде една от първите опасности пред вратата, пазена от Рафаел, хубав удар отправи и Де Роси.

От фаул капитанът на домакините Франческо Тоти затрудни бразилския страж на "джалоблу", при една друга ситуация пък Пянич пусна топката успоредно на голлинията, ала Алесандро Флоренци не съумя да засече в мрежата на гостите.

Точно преди края на полувремето Тоти изведе Строотман на удобна стрелкова позиция, обаче Рафаел се справи с коварния изстрел на холандския полузащитник. Така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0, като момчетата на Гарсия определено трябваше да съжаляват повече що се отнася до пропуснати шансове.

Веднага след паузата Дъглас Майкон проби отдясно и центрира към Пянич, но халфът не можа да нанесе достатъчно качествен удар с глава. Малко след това Флоренци също пробва да стреля с глава, обаче Вангелис Морас изчисти в корнер, от който последва суматоха в наказателното поле на гостуващия тим. До попадение за "джалоросите" обаче отново не се стигна.

В 56-тата минута най-сетне крепостта около Рафаел падна. Строотман напредна и комбинира хубаво с Тоти, който изведе Майкон по десния фланг. Бразилският краен бранител центрира и след рикошет в крака на Фабрицио Качаторе кълбото влетя в мрежата на Верона. Голът пък първо беше записан на името на Майкон, а после – като автогол на Качаторе.

Две минути по-късно Пянич отбеляза фантастично попадение. Босненският халф изригна с брилянтен прехвърлящ удар от далечна дистанция и тифозите на "вълците" избухнаха в радост за втори път в срещата. Почти мигновено след изпълнението на центъра Жервиньо изскочи очи в очи с Рафаел, който обаче изби.

Положенията пред бразилския вратар се заредиха във всяка една минута. В 61-вата Майкон пак тества вниманието на Рафаел, а в 62-рата другият краен защитник на Рома Федерико Балдзарети стреля, като южноамериканският страж пак се намеси отлично. В 66-тата минута новото попълнение Адем Ляич отбеляза първото си попадение с екипа на "вълците". Само четиринадесет минути на терена бяха необходими на 21-годишния атакуващ халф, за да се разпише с чудесен далечен шут.

В 74-тата минута Жервиньо отново можеше да вкара първия си официален гол за римския отбор. Бившият футболист на Лил и Арсенал обаче пак не съумя да преодолее Рафаел. Три минути след това Емил Халфредсон разтресе напречната греда на вратата, пазена от Морган де Санктис. Според статистиката гостите все така не бяха отправили изстрел в очертанията на съперниковата врата.

В 82-рата минута Тоти пак изпъкна със страхотно извеждащо подаване към Жервиньо, който насочи топката към Строотман, Рафаел обаче за пореден път опази мрежата си. Холандецът явно си взе поука от изявите на бразилеца, защото на другия край на игрището гостите бяха много близо до попадение, но точно Строотман изчисти от голлинията.

Въпреки множеството си възможности за гол, "вълците" не успяха да отбележат още попадения, с които още повече да зарадват верните си привърженици. Впечатляващото представяне на Рома днес напълно закономерно доведе до втора поредна победа за тима от началото на кампанията.


Рома – Верона 3:0

1:0 Качаторе 56 (автогол)
2:0 Пянич 59
3:0 Ляич 66

Рома: Де Санктис, Бенатиа, Кастан, Майкон, Балдзарети, Де Роси, Строотман (Тадеи – 87), Пянич (Брадли – 72), Флоренци (Ляич – 52), Жервиньо, Тоти

Верона: Рафаел, Майета, Морас, Ромуло, Качаторе, Донати (Сала – 65), Халфредсон, Жоржиньо, Мартиньо, Янкович (Гомес – 65), Тони (Кача – 75)