Рома продължава с изключителното си представяне този сезон. Вълците взеха шеста поредна победа, като размазаха Болоня 5:0 у дома. Те продължават с пълен актив от 18 точки да са начело на класирането в Серия А.

Рома е първия тим спечелил първите си шест мача от сезона от Ювентус на Капело през сезон 2005/06. Освен Юве, който е тръгнал с 6 от 6 общо 6 пъти, подобен старт са правили само още три отбора - Милан (3 пъти), Интер и Ливорно.

След като в първите 5 кръга, рома не вкара нито един от 12-те си гола през първото полувреме, сега се развихри още в началото. До 26-ата минута резултата вече беше 3:0. Алесандро Флоренци откри като направи добавка след удар от фаул на Пянич. След това Жервиньо покачи на 2:0 с хубав шут, а Мехди Бенатиа вкара за 3:0 след корнер.

След паузата Рома вкара и четвърти гол, отново дело на Жервиньо. Резервата Адем Ляич също се включи в рецитала на Вълците навръх 22-ия си рожден ден.



След като спечели първите си пет мача за сезона за първи път в историята си, Рома искаше да задържи стопроцентовия си актив с успех срещу Болоня и да си отмъсти на на червено-сините за загубата 2:3 на "Олимпико" миналия сезон. Съперникът все още нямаше победа този сезон, но в последния кръг водеше с 3:1 на Милан, преди да стигне само до 3:3.

Треньорът на Рома Руди Гарсия трябваше да се справя без контузения Майкон. Торосидис влезе в състава на неговото място. В атака Жервиньо получи титулярно място вместо Ляич, капитана Тоти също се завърна в стартовия тим.

Рома не беше вкарвала голове през първото полувреме този сезон, затова реши да промени това и набута 3 в мрежата на Болоня до почивката.

Още в 8-ата минута домакините поведоха. Миралем Пянич изпълни много силно фаул от около 35 метра. Вратарят Курчи успя само да избие топката, но тя попадна у връхлитащия Флоренци, който с глава от няколко метра я прати в мрежата.

Почти веднага след това резултата можеше да е 2:0. Франческо Тоти подаде към Балдзарети, който стреля добре, но топката облиза гредата.

Жервиньо удвои аванса на Рома в 17-ата минута с прекрасна контра. Тоти подаде към Жервиньо, който навлезе в наказателното поле, но защитата на съперника не го блокира и той стреля мощно в близкия ъгъл - 2:0. Това беше втори гол на Жервиньо за сезона.

Болоня бе напълно съкрушена в 26-ата минута, когато Мехди Бенатиа направи 3:0. Центриране от корнер бе проспано от защитата и Бенатиа от границата на вратарското поле от воле заби топката в мрежата. Това бе втори пореден мач, в който защитника се разписва.

До почивката можеше и да има четвърти гол, когато Жервиньо се измъкна от засадата при пас на Балдзарети, но се провали в опита да финтира вратаря и да вкара в празната врата.

През второто полувреме нещата не се промениха. Рома вкара четвърти гол в 62-ата минута. Строотман подаде към Жервиньо, който преодоля съперник, навлезе в наказателното и разстреля Курчи.

Само 2 минути след това и Тоти опита да се включи в головата фиеста. Капитанът получи пас от Балдзарети и пробва воле, но не уцели вратата.

Жервиньо не можа да направи хеттрик, защото бе сменен с Адем Ляич. Бориело пък се появи вместо Флоренци и веднага можеше да вкара петия гол. Той бе изведен зад защитата от Тадеи , но удара му срещна мрежата от външната страна.

Петият гол падна в 85-ата минута. Вкара го Адем Ляич, той нахлу в наказателното поле отдясно, подмина защитник и почти от аутлинията стреля високо. Топката се отклони в близката греда и спря в мрежата. Така Ляич отпразнува подобаващо рожденния си ден, който е днес.

И Тоти можеше да стане голмайстор в края, но изведен сам срещу вратаря, той заложи на силата в диагоналния удар и не уцели вратата.

Успехът с 5:0 за Рома е най-големият за отбора от 2006 г. насам. Вълците не бяха печелили с пет гола разлика откакто биха Катания 7:0 на 19 ноември 2006.


РОМА - БОЛОНЯ    5:0
1:0 Флоренци 8
2:0 Жервиньо 17
3:0 Бенатиа 26
4:0 Жервиньо 62
5:0 Ляич 85

РОМА: Де Санктис, Торосидис, Бенатиа, Кастан, Балдзарети, Де Роси, Строотман (67 Тадеи), Пянич, Тоти, Флоренци (78 Бориело), Жервиньо (65 Ляич)

БОЛОНЯ: Курчи, Морлео, Гарикс, Мантовани, Антонсон, Перес (46 Христодулопулос), Лаксалт, Пациенца (64 Кърхин), Диаманти (79 Бианки), Коне, Кристалдо