Перлата от школата на Барса ще продължи кариерата си в Италия. Парагвайският нападател Антонио Санабриа потвърди, че преминава в Рома. 

Римските вълци са се договорили да платят неустойката по договора на играча, която е от 3 милиона евро и дори са депозирали сумата в испанската федерация. До края на сезона обаче, той ще бъде преотстъпен в друг италиански отбор.  

„Тимът ще ми даде възможност да играя в друг състав, тъй като в Рома бройката за чужденци вече е запълнена и не бих могъл да взема участие в техните мачове” обясни Санабриа, към когото интерес имаше и от Арсенал и дори се смяташе, че лондонани са с най-добри шансове да го вземат. 

„Много съм благодарен на Барселона за всичко, което научих. Треньорът Мартино дори дойде в дома ми, за да говорим и да ме посъветва за някои неща. Взех решението преди няколко дни и днес се сбогувах със съотборниците си” добави той. 

Специалистите предричат светло бъдеще за 17-годишния футболист, който вече има няколко мача и за националния отбор на Парагвай, а в школата на Барса е от 2009-а година.