С гол още в първите минути Рома надви Сампдория с 1:0 в 1/8финал от турнира за Купата на Италия и се класира за следващата фаза, където ще играе с Ювентус.

Домакините имаха повечето положения в мача, но не успяха да увеличат аванса си и трябваше да треперят до края. Все пак те спечелиха и се върнаха на победния път след разочарованието от уикенда.

Дошлият под наем от Каляри Наинголан направи своя дебют за Вълците, като стартира в халфовата линия заедно с Де Роси и Тадей. Адем Ляич, Матия Дестро и Алесандро Флоренци бе триото в атака. Вратарят Скорупски също дебютира.


Домакините започнаха амбицирано в стремежа да забравят поражението от Старата госпожа и поведоха още в 6-ата минута. Центриране на Додо стигна до Дестро, който засече, но ударът му отблизо бе спасен. Стражът на гостите обаче нямаше как да спре добавката на Василис Торосидис.

Наинголан бе близо до гол още в дебюта си, след като получи възможност да стреля от наказателното поле, но ударът му не бе достатъчно силен и Фиорило успя да избие с крак.

Вратарят на Сампдория разочарова и Ляич, който прати топката под гредата, но ударът му бе отразен. Върхът обаче бе двойното спасяване на Фиорило срещу Флоренци, който отблизо не успя да удвои аванса на римляните.

След паузата Де Роси едва не си вкара автогол, пресичайки подаване, за да изпревари Никола Поцо, а Скорупски се справи с удар на Сансоне, след като гостите показаха желание да изравнят.

За Рома удар на Ляич не бе точен след рикошет, а след това Жервиньо не се възползва от контраатака. В 79-ата минута Дестро се измъкна от опита за изкуствена засада, но се поколеба в решителния момент и Фиорило и защитник успяха да избият топката.

Торосиди бе на сантиметри от гарантирането на победата, когато опита прехвърлящ удар към далечния ъгъл и малко не му достигна, за да вкара. В добавеното време Ляич би във вратаря на Самп, но така или иначе победата бе за Рома.

 

Рома – Сампдория    1:0

1:0    Торосидис    6

Рома: Скорупски, Торосидис, Бурдисо, Кастан, Додо (92 Бенатия), Наинголан (69 Строотман), Де Роси, Тадей, Флоренци (76 Жервиньо), Дестро, Ляич

Сампдория: Фиорило, Родригес, Саламон, Форнасие, Кастелини, Мареска (80 Гентсоглу), Обианг, Вшолек, Бярнасон (89 Гаваци), Сансоне, Поци (60 Петаня)