Рома успя да постигне безпроблемна победа с 4:0 над Дженоа в мач от 19-ия кръг на Серия "А", който се игра на "Олимпико".

"Римските вълци" демонстрираха страхотен футбол и заслужено стигнаха до успеха, който дойде след попадения на Флоренци в 25-ата, Тоти в 30-ата, Майкон в 43-ата и Бенатия в 52-ата минути.

Гостите играха с човек по-малко в последните 30 минути заради червения картон на Матусалем.

Столичани са 2-и с 44 точки след този мач, като тимът запази дистанцията от 8 точки зад Юве. 
 



Домакините имаха възможност да създадат нещо интересно още във 2-ата минута, когато Жервиньо получи пас около центъра на терена, направи хубав пробив, и навлезе в наказателното поле, но точно преди да центрира топката излезе в аут.

Три минути след това Тоти отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в противников футболист. Капитанът на домакините имаше претенции за дузпа, но реферът подмина ситуацията. На повторението се видя, че играчът на Дженоа наистина е ударил топката с лакът, но без умисъл.

Стабилната игра на домакините продължи и в 10-ата минута новото попълнение Наинголан отправи силен удар от дистанция, но стражът на гостите улови топката и предотврати опасността.

Натискът на домакините продължи и Жервиньо направи прекрасен пробив и навлезе в наказателното поле, но точно в момента на паса топката му бе отнета.

В минутите след първия четвърт час обаче темпото на игра, на домакините, поспадна и те спряха да натикат толкова опонента си.

Гостите обаче показаха зъби и в 23-ата минута футболист на генуезци се оказа непокрит на стрелкова позиция в наказателното поле, но се засуети и топката му бе отнета. 

Минута след това Тоти пое топката и тръгна да навлиза в наказателното поле, но бе спънат около линията на дъгата. Реферът веднага видя фаула и го отсъди, като по този начин домакините стигнаха до чудесен шанс да открият резултата. 

Зад топката застана именно Тоти. При неговия удар топката рикошира в тялото на противников футболист и след това бе изритана във въздуха, след което Флоренци с атрактивна задна ножица от няколко метра откри резултата в полза на своя отбор. 

В 28-ата минута Рома пропусна уникален шанс да удвои преднината си и да се доближи до победата. Жервиньо излезе сам срещу вратаря, след като се справи с двама противникови бранители, но от близка дистанция би право в него.

Натискът на Рома обаче стана доста силен и в 29-ата минута Тоти отправи мощен удар от дистанция, който бе уловен от противниковия страж.

Минута по-късно Принца на Рим все пак се разписа. Жервиньо този път си свърши работата добре и видя непокрит своя съотборник около границата на наказателното поле, след което Тоти с много хубав диагонален удар прати топката в ъгъла. 

В 36-ата минута Жервиньо получи хубав извеждащ пас и за втори път от началото на мача излизаше сам срещу вратаря, но топката бе прекалено бърза и в крайна сметка стражът го изпревари за нея. 

В 43-ата минута Рома стигна и до трети гол. След перфектна атака Флоренци намери с прекрасно подаване Майкон в наказателното поле, след което бразилецът останал сам срещу вратаря не сгреши и от метър-два вкара топката във вратата. 

Второто полувреме започна с отчаяни опити на гостите да стигнат до нещо интересно.

В 50-ата минута се създаде напрежение в наказателното поле на Дженоа, но нямаше кой да отправи удар към вратата.

Две минути по-късно Рома увеличи аванса си на 4:0, след като Бенатия засече с глава прекрасно центриране от корнер на Тоти и не остави шансове на стража, на гостите.

В 60-ата минута Матусалем получи втори жълт и червен картон, заради оспорване. Така гостите останаха в намален състав.

Три минути след това Бенатия отправи удар от дистанция, който премина покрай вратата. Логично след четирите си гола домакините поспаднаха оборотите. 

Наинголан бе на косъм да вкара дебютния си гол за Рома в 68-ата минута. Той стреля много силно от 28-29 метра, но стражът на гостите с мъка изби топката. Минута след това и Пянич пробва късмета си, но при неговия удар кълбото излезе в аут.

В 75-ата минута Дестро също имаше шанс да вкара, но не успя да засече перфектно центриране в наказателното поле по добър начин. Той все пак отклони топката, но тя излезе в аут. В 85-ата минута Жедвай бе на косъм да вкара, след като бе изведен сам срещу вратаря, след което се опита да го прехвърли, но топката прехвърли и самата врата.

До края не паднаха повече голове.

РОМА - ДЖЕНОА 4:0

1:0 Флоренци 25'
2:0 Тоти 30' 
3:0 Майкон 43'
4:0 Бенатия 52'

РОМА: Де Санктис, Бурдисо, Майкон (82 - Жедвай), Бенатия, Додо, Наинголан, Пянич (71 - Дестро), Стротман, Флоренци (78 - Маркиньо), Тоти, Жервиньо

ДЖЕНОА: Перин, Маркезе, Манфредини, Антонини, Антонели, Вршалко (69 - Сампириси), Биондини, Матусалем, Кабрал, Бартолачи (62 - Кофие), Калайо