Рома се върна на 9 точки зад лидера Ювентус, след убедителна победа с 3:0 над Сампдория у дома. Вълците имат и мач по-малко от лидера в класирането. Успехът дойде след два гола на Матия Дестро и един на Миралем Пянич.

Рома имаше много положения за гол още преди паузата. Дестро, Жервиньо и Строотман пропиляха стопроцентови възможности за гол. Чак в 44-ата минута домакините поведоха. Матия Дестро засече с глава центриране от корнер, за 1:0.

След паузата всичко приключи за 4 минути. Първо в 53-ата минута Пянич изпълни прецизно фаул и прати топката в ъгъла за 2:0. В 57-ата минута дойде и втория гол на Дестро в мача.

След победата Рома има 54 точки и е на четири пред третия Наполи, но на 10 пред четвъртия Фиорентина. 



Изминалата седмица беше кошмарна за Рома. Вълците първо направиха само 0:0 с Лацио в дербито на Рим, а след това катастрофираха 0:3 от Наполи и отпаднаха от Купата на Италия. 

Макар да не е във формата от началото на сезона, Рома остава непоколебима у дома. Вълците имаха 9 победи и 2 равенства на своя "Олимпико" до момента. Самп обаче е във възход и откакто Синиша Михайлович пое тима, Моряците имаха същия актив от точки (19 за 11 кръга).

Треньорът на Рома Руди Гарсия не можеше да използва контузения капитан Франческо Тоти. Вместо него в атака беше титуляр Матия Дестро. Даниеле де Роси бе оставен на пейката, а в игра се завърна Нианголан.

Трибуните не бяха пълни заради наказание за обиди на териториална основа срещу съперници, но агитката отново скандираше песни против неаполитанците, което може да доведе до още наказание за Рома.

В началото Матия Дестро бе изведен сам срещу вратаря, но от отлична позиция стреля право в тялото на Да Коща. След това обаче стана ясно, че има флаг за засада. Рома атакуваше и притискаше съперника.

Жервиньо пропиля прекрасна възможност в 26-ата минута. Нападателят проби в наказателното поле и от ъгъла на вратарското поле копна топката над плонжа на вратаря, но видя как на голлинията Гасталдело се хвърли и изби. 

Последваха още атаки за Рома. Пянич стреля неточно при една добра възможност. Самп също опита да покаже зъби. Роберто Сориано шутира, но вратаря Де Санктис спаси. 

Пянич бе много активен и центрира отлично, но Дестро не стигна до топката. Отново Пянич изработи положение за Майкон, който не стреля добре.

Пропуските на Рома продължиха. В 40-ата минута Паломбо се подхлъзна и падна при изнасянето на топката. След това от земята реши да я връща назад, но изведе Пянич, който подаде към Строоман на точката за дузпата. Холандецът бе съвсем сам и имаше цялото време на света да отбележи, но стреля право във вратаря. 

В края на полувремето Рома искаше дузпа, след като Мустафи докосна топката с ръка, о съдията не се трогна и даде само корнер. От него дойде и първия гол. Матия Дестро засече центрирането с глава в ъгъла - 1:0.

След паузата Рома продължи да атакува. Самп обаче можеше да получи дузпа, когато Бенатиа игра с ръка в наказателното поле. Защитникът бе паднал и докосна топката с лакът, за да спре атака на Всолек. Съдията показа жълт картон на нападателя за протести.

Малко след това Рома вкара втори гол. Миралем Пянич увенча прекрасната си игра с гол. Босненецът изпълни отлично пряк-свободен удар, прати топката над стената и в долния десен ъгъл на Да Коща - 2:0. Десети гол на Пянич в Серия А в общо 79 мача в калчото.

Веднага след попадението Майкон напусна играта с мускулни проблеми и бе сменен от Романьоли.

Рома обаче бе във вихъра си. Матия Дестро направи 3:0 само 4 минути след втория гол. Атаката беше перфектна. Жервиньо бе изведен отляво с едно докосване, след което пусна в центъра на наказателното поле към Дестро. Нападателят спря с гръб към вратата, обърна се и изстреля снаряд под гредата. Шести гол в 9 мача този сезон в Серия А за Дестро. 

В края Самп остана с 10 души. Даниеле Гасталдело влезе остро в краката на Нианголан, а вече имаше жълт картон. Съдията Чели му показа втори и го прати под душовете. 

Рома спокойно доигра мача и взе трите точки без никакви проблеми. 

РОМА - САМПДОРИЯ 3:0
1:0 Дестро 44
2:0 Пянич 53
3:0 Дестро 57

РОМА: Де Санктис, Майкон (56 Романьоли), Бенатиа, Кастан (72 Де Роси), Торосидис, Пянич, Нианголан, Строотман, Флоренци, Дестро (81 Бастос), Жервиньо

САМПДОРИЯ: Да Коща, Де Силвестри, Мустафи, Гасталдело, Реджини, Паломбо (64 Обианг), Кръстичич, Габиадини, Сориано (85 Форнасие), Всолек (56 Окака), Едер