Нападателите на Наполи и Рома Кайехон и Жервиньо напоследък не са в оптимална форма. Но когато играта им върви, със своите голове и асистенции те почти винаги успяват да донесат победата на своя тим. "Евроспорт" анализира представянето им преди сблъсъка на ст. "Сан Паоло" в неделя вечерта.

Голяма е вероятността прекият сблъсък за второто място в Серия А между Наполи и Рома да бъде решен от двамата нападатели, родени през 1987 г. Представянето на Кайехон и Жервиньо е почти идеално отражение на резултатите на техните отбори през сезона, както за добро, така и за лошо. Характеристиките им са различни, но и двамата са в състояние да решат големия мач на "Сан Паоло".

Кайехон е от изключителна важност за небесносините. Той има 25 мача в Серия А, в които е записал 9 гола  и 1 асистенция, още 6 в Шампионската лига (2 гола и асистенция) и 4 за Купата на Италия (3 гола и асистенция).

През последния месец обаче испанецът не блестеше. Всъщност за последно той се разписа именно срещу Рома за Купата на Италия (12 февруари), когато южняците изхвърлиха столичани от турнира. Показателно е също, че когато Кайехон бележи, тимът му почти винаги печели. В тези мачове Наполи е записал 12 победи и 1 равенство.

Почти същото може да се каже и за Жервиньо. Неговата роля нараства, тъй като капитанът на Рома Франческо Тоти все още е контузен. Нападателят от Кот д'Ивоар умее не само да бележи и да решава мачовете, но и да отваря пространства за съотборниците си. Той безспорно е най-важният атакуващ играч в състава на Гарсия. Досега той има 21 мача в първенството, в които се е отчел с 5 гола и 8 асистенции. За Купата на Италия той добави още 3 гола в 4 срещи. В шестте мача, в които Жервиньо е успял да се разпише, римляните винаги са стигали до победата.

Рома има преднина от 6 т. пред Наполи в първенството и един отложен мач. Именно южняците обаче изхвърлиха Вълците от Купата на Италия. Небесносините ще се надяват да повторят идеалния полуфинал реванш срещу столичани, когато биха с 3:0. С головете и асистенциите си Кайехон и Жервиньо са донесли по 28 т. на тимовете си в шампионата, но най-важният сблъсък за тях може би ще бъде този в неделя.

Алесандро Диноя