Рома отнесе Парма с 4:2 и е с единия крак в групите на Шампионската лига. Вълците са на цели 9 т. пред третия в класирането Наполи и изостават на 8 т. от водача Ювентус 7 кръга преди края на шампионата.

Двубоят започна вихрено и Жервиньо откри за Рома на празна врата. Акуа скоро изравни за Парма, когато майсторски укроти едно центриране в пеналта, обърна се и с нисък удар не остави шансове на вратаря на Вълците Де Санктис.

Домакините обаче незабавно поведоха отново. "Тоти винаги бележи на Парма", отбелязаха италианските медии преди двубоя и капитанът на Вълците не пропусна да потвърди наблюдението им. Той вкара с прекрасен удар без подготовка, при който прати топката под сглобката на гредите, след като тя му бе поднесена от Пянич.

Самият босненец направи 3:1 след почивката, когато се възползва от суматохата в наказателното поле на Дуковете след солова акция на Жервиньо.

В края Тадеи се разписа с глава след ъглов удар за 4:1, а Биабиани отбеляза красиво попадение за Парма в последната минута.


Мачът бе подновен от 9-ата мин., след като на 2 февруари бе прекъснат заради силно наводнен терен. Още в 10-ата мин. удар на Акуа бе блокиран от защитника на Рома Кастан, след което Скелото стреля с глава отблизо, но не уцели вратата на домакините.

В 12-ата мин. пък Вълците поведоха. Жервиньо се отскубна отляво и тръгна към центъра, след което подаде на Тоти. Капитанът с едно докосване изведе Дестро вдясно и шутът на нападателя срещна страничната греда, след което Жервиньо довкара на празна врата.

Минута по-късно Жервиньо вкара нов гол, но той не бе зачетен за засада. В следващата си атака пък Парма изравни. Гоби центрира към Акуа, който овладя в наказателното поле и, въпреки че беше заобиколен от четирима защитници, успя да се завърти и с лек, но прецизен удар прониза мрежата на джалоросите.

Рома обаче си върна преднината буквално в ответната атака! Пянич проби отдясно и върна към капитана на Вълците, който без забавяне прати топката точно в десетката – 2:1. Така Тоти записа 20-и гол срещу Парма в своята кариера.

В 20-ата мин. Скелото се озова сам вдясно на вратата на Рома, но опитът му да намери Амаури в малкия пеналт бе осуетен от Бенатия. Малко по-късно Пянич бе изведен по десния фланг на Рома, но при паса му към Дестро бе отсъдена засада, а и нападателят не уцели вратата на Парма от отлична позиция.

Дуковете взеха инициативата, но стигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле на домакините. Рома обаче пропусна да увеличи преднината си в 41-ата мин. Майкон центрира отдясно и Дестро намери топката отлично с глава, но тресна напречната греда.

Пянич отбеляза третия гол за Рома малко след почивката. Тогава Жервиньо опита пробив през центъра на отбраната, но бе блокиран. Връхлитащият национал на Босна обаче без проблеми насочи топката в далечния ъгъл за 3:1.

Попадението до голяма степен предреши изхода на мача и темпото поспадна. Все пак в 54-ата мин. Тоти стреля от границата на наказателното поле, но Миранте спаси, а при добавката Дестро не уцели вратата на Парма.

Дуковете създадоха добро положение след няколко минути, но мощният изстрел с глава на Гоби бе в аут. Парма продължаваше да владее топката повече от домакините, но гостите на практика не успяваха да застрашат с нищо Де Санктис.

В 82-ата мин. обаче резервата на Рома Бастос намери Торосидис от ляво, гъркът майсторски елиминира противников бранител, но пасът му към Пянич не мина. Вълците все пак стигнаха до гол след изпълнението на корнера, когато Тадеи се извиси над всички на близката греда и отклони центрирането на Флоренци за 4:1.

В 90-ата мин. гостите от Парма, за които това бе трета загуба поред след края на серията им от 17 срещи без поражение, направиха загубата по почетна. Разписа се Биабиани с техничен изстрел в далечния ъгъл от границата на пеналта.

 

РОМА – ПАРМА 4:2

1:0 Жервиньо 12

1:1 Акуа 15

2:1 Тоти 16

3:1 Пянич 49

4:1 Тадеи 82

4:2 Биабиани 90

РОМА: Де Санктис, Майкон, Бенатия, Кастан, Торосидис, Де Роси, Пянич, Тадеи, Тоти (76 Бастос), Жервиньо (86 Ляич), Дестро (58 Флоренци)

ПАРМА: Миранте, Касани, Лукарели, Гоби, Молинаро, Акуа (71 Мунари), Маркиони, Пароло (85 Пароло), Биабиани, Амаури, Скелото (85 Паладино)