Рома победи почти на ходом нискоразредния австрийски Елтендорф с 5:0 Жервиньо откри резултата в 36-ата мин., а през второто полувреме домакините си вкараха автогол, преди Тоти да се разпише на два пъти. Петия гол пък вкара младокът Сома. Най-добри изяви за Вълците имаха Жервиньо, Кейта и капитанът Тоти, който се отличи с няколко типични за него извеждащи подавания и фин прехвърлящ удар при попадението си за 0:3. Минус за римляните стана травмата на Пянич, който напусна терена накуцвайки.

Домакините се съпротивляваха достойно половин полувреме, след което се окопаха пред вратата си в стремеж да пуснат колкото се може повече голове. В интерес на истината, джалоросите влязоха в положението на Елтендорф и не се напрягаха особено. Едва в последните двайсетина минути, когато домакините съвсем загубиха концентрация заради множеството извършени смени (на терена се появиха и две доста закръглени лица, които човек трудно би свързал със зеления терен), римляните започнаха да вкарват гол след гол.


Римляните започнаха доста разсеяно мача и не създадоха нищо съществено в първите десетина минути въпреки неточностите в отбраната на скромния си съперник. Нещо повече – една грешка на вратаря Лобонц позволи на австрийците да нанесат първия точен удар в мача, но румънецът улови.

Териториалното предимство бе на страната на Елтендорф, но в 12-ата мин. Жервиньо направи забележителен рейд, преодолявайки последователно трима защитници. Пянич обаче закъсня да се отзове на паса на котдивоареца и атаката на жълто-червените бе ликвидирана.

Най-доброто положение за Рома в първите 20 минути бе при едно ниско центриране на Жервиньо отдясно за Флоренци, но вратарят на домакините Кирнбауер отмъкна топката под носа на връхлитащия играч на италианския вицешампион.

Вълците обаче вдигнаха оборотите в средата на полувремето и започнаха да създават опасност след опасност пред вратата на аматьорите.

В 26-ата мин. Тоти изведе Флоренци зад гърба на защитата на домакините. Последният прехвърли Кирнбауер, но бранител на Елтендорф притича и изби от голлинията.

Малко по-късно Пянич нахлу в пеналта, преодоля съперник и поднесе топката на Тоти на границата на малкия пеналт. Легендата на Рома обаче учудващо не намери вратата.

В 35-ата мин. Жервиньо отново проби отдясно и центрира ниско към Ашли Коул, който бе блокиран от втория вратар на Елтендорф Халилович. В следващата атака на Вълците обаче Тоти бе изведен отляво и поднесе топката на Жервиньо на празна врата. Котдивоарецът не сбърка – 1:0 за тима от Серия А.

В 42-ата мин. Тоти изведе Жервиньо между двама съперници, но ударът от движение на аса на Вълците бе в аут. Халилович пък спаси шут на капитана на Джалоросите.

Второто полувреме започна така – както завърши първото – с пълно превъзходство на Рома. Тоти фино изведе Жервиньо, който тръгна да лъже вратаря, но не му стигна терен и стражът Халилович му измъкна топката.

Домакините едва не стигнаха до изравняване малко по-късно, но техен нападател не успя да засече от непосредствена близост едно центриране отдясно.

Най-острият играч на Рома в мача бе Жервиньо (който за награда бе сменен в 66-ата мин), докато Флоренци направи впечатление с доста разконцентрирани изяви.

В 67-ата мин. Кейта овладя с гърди центриране отдясно, нагласи си топката на левия крак и с мощен изстрел от въздуха нацели напречната греда.

Скоро Вълците отбелязаха втори гол. Тоти изпълни триково един фаул, Флоренци изскочи зад защитата и подаде на влезлия като резерва юноша на клуба Сома. Защитникът на домакините Немет обаче изпревари играча на италианците и засече в собствената мрежа – 0:2.

В 74-ата мин. удар на Флоренци с глава бе отбит от третия вратар на Елтендорф Гал, след което шут на Кейта профуча покрай далечната греда.

Малко по-късно Бориело бе изведен сам срещу стража Гал и бе напът да го преодолее, но в последния момент вратарят изби изстрела му.

След последвалия корнер Тоти отбеляза трето попадение с мек прехвърлящ удар. Малко по-късно той бе съборен за дузпа и не сбърка от бялата точка, а Сома добави пето попадение, когато вкара на празна врата, след като Гал отби първоначалния шут на Бориело.

Въпреки че инкасира по-голямата част от попаденията в мрежата на Елтендорф, Гал поне спечели категорично персоналния дуел с Бориело, като го спря три пъти един на един.

 

ЕЛТЕНДОРФ – РОМА 0:5

0:1 Жервиньо 36

0:2 Немет 69 (автогол)

0:3 Тоти 78

0:4 Тоти 80 (дузпа)

0:5 Сома 81

Съставът на РОМА: Лобонц, Торосидос (71 Капрадоси), Бенатия (66 Сома), Астори, Коул, Кейта, Де Роси (79 Паредес), Пянич (71 Укан), Жервиньо (66 Бориело), Тоти (83 Санабрия), Флоренци