Съставът на Рома постигна важна победа над Аталанта в двубой от 12-ия кръг на Серия А и постави под напрежение лидера Ювентус, който по-късно среща Лацио. 

Вълците изостанаха още в самото начало, но стигнаха до обрат още преди паузата и въпреки проблемите, които имаха, успяха да спечелят и да увеличат актива си на 28 точки. Загубата остави Аталанта близо до дъното с 10 точки. 

Гостите пристигнаха с доста кадрови проблеми, като Франческо Тоти бе наказан, а контузени бяха Майкон, Янга-Мбива и Кастан. Дестро и Ляич стартираха. Двубоят обещаваше да бъде напрегнат, след като в последните 7 мача имаше 5 червени картона. 

Началото обаче бе шокиращо за Рома. Още в 1-ата минута Раймонди преодоля Ашли Коул и изведе Моралес, който завърши с фантастичен удар и даде аванс на Аталанта. Това бе едва петият гол, който тимът от Бергамо вкарва през сезона. 

Попадението естествено вдъхнови домакините и малко по-късно Денис стреля, но покрай вратата. В 10-ата минута късметът покри гостите. Вратарят Де Санктис не успя да улови едно центриране и само изби топката към Басели, който от чиста позиция стреля в гредата, вместо в мрежата. 

И това сякаш се оказа решаващо, защото Рома се успокои и в 22-ата минута стигна до изравняване. Дестро подаде с фантастично докосване на Пянич, който пък комбинира със свободния в наказателното поле Ляич и той с удар в далечния ъгъл възстанови равенството. 

Двубоят продължи да бъде много интересен с атаки и към двете врати. Постепенно Вълците започнаха да атакуват повече, но в завършващия пас не бяха прецизни. В 32-ата минута обаче Моралес преодоля Астори и стреля, но Де Санктик отби, а след това Манолас изчисти, за да спаси гостите. 

Малко преди паузата обаче класата на Вълците си каза думата. След контраатака Ляич видя свободния Наинголан, който с  прецизен изстрел даде аванс на Рома от 2:1 в 42-ата минута. 

След паузата мачът остана напрегнат, тъй като домакините търсеха изравняването, а пък Рома се стремеше да вкара трети гол, с който да убие интригата. Головите положения обаче бяха рядкост преди в 70-ата минута Де Роси да върне лошо назад една топка, Моралес я овладя, но от чиста позиция пропусна. 

Гостите искаха да задържат повече топката, за да контролират сблъсъка, но Моралес отново излезе на стрелкова позиция, само че отново не бе точен и прати топката над вратата.   

В края Боаки от домакините бе изгонен за втори жълт картон, но така или иначе триумфът бе за Рома.