Рома взе глътка въздух, след като победи с 4:2 Палермо в двубой от 7-ия кръг на Серия А. 

Вълците имаха нужда от този успех след загубата си от БАТЕ в Шампионската лига, като си осигуриха успеха още до почивката, когато поведоха с 3:0. 

След паузата те имаха повече проблеми, но все пак стигнаха до триумфа, с който и треньорът Руди Гарсия си осигури още известно време на поста.  

Триумфът изкачи Рома на 3-о място с 14 точки, докато Палермо остава във втората половина на таблицата със 7. Ивайло Чочев бе титуляр за домакините, като остана на терена около час. 


За домакините Ивайло Чочев бе титуляр в средата на терена, а за гостите Де Роси бе поставен като централен бранител. Яго Фалке водеше атаката на Вълците. 

До голяма степен всичко в мача се реши до почивката. Още в 3-ата минута Миралем Пянич взаимодейства с Алесандро Флоренци, измъкна се от опита за засада и преодоля излезлия да го пресрещне вратар. Това бе най-бързият гол за сезона в Серия А. 

Скоро след това гостите опитаха да помогнат за изравняването, след като Шченсни и Манолас не се разбраха, но Франко Васкес и Александър Трайковски не успяха да накажат тази грешка. 

Пянич и Флоренци обаче продължаваха да играят отлично в атака и в 14-ата минута удар на голмайстора бе избит от вратаря, за да може обаче Флоренци да реализира втория гол за своя тим. 

Последва пропуск на Жервиньо, който не успя да премине вратаря Сорентино, но в 27-ата минута котдивоарецът се реваншира, когато пак след индивидуално действие прати топката в далечния ъгъл. 

Васкес удари греда за Палермо до почивката, но гостите изпуснаха още положения, след като Наинголан и Пянич пропуснаха да вкарат. 

След почивката обаче ситуацията се промени. Ветеранът Алберто Джилардино влезе от пейката и овляда отлично една топка, след което финтира Де Роси, като го остави на земята и вкара първия си гол с екипа на Палермо в 58-ата минута. 

Това вдъхнови домакините, които натиснаха и Шченсни спаси опасен удар на голмайстора. В края Гонсалес все пак направи 2:3 след удар с глава след корнер, но почти веднага след това Жервиньо гарантира триумфа на гостите с четвъртия гол за своя тим, след като се справи с Ел Каутари и реализира. 

Палермо – Рома    2:4

0:1    Пянич 3
0:2    Флоренци 14
0:3    Жервиньо 27
1:3    Джилардино 58
2:3    Гонсалес 90
2:4    Жервиньо 91

Палермо: Сорентино, Струна (86 Рисполи), Гонсалес, Ел Каутари, Лазаар, Ригони, Яяло (46 Джилардино), Чочев (59 Куайзон), Хилемарк, Трайковски, Васкес
Рома: Шченсни, Торосидис, Манолас, Де Роси, Динь, Наинголан, Пянич, Флоренци (83 Гьомбер), Салах (75 Учан), Жервиньо, Яго Фалке (67 Емерсон)