Стефал Ел Шаарави започна да блести още от първия си мач за Рома. Фараона вкара невероятен гол, с който донесе победата на “вълците” с 3:1 на “Олимпико” над Фрозиноне. Успехът бе първи за столичани от началото на годината и първи при повторния дебют на Лучано Спалети като треньор на тима. 

Ел Шаарави вкара с пета след удар, на който би завидял дори Златан Ибрахимович, за да направи 2:1 само три минути след началото на второто полувреме. Преди това Раджа Наинголан бе дал аванс на Рома в 18-та минута, а Даниел Чиофани изравни малко по-късно. Миралем Пянич сложи точка на спорта в края на срещата. В състава на гостите не бе българският национал Александър Тонев, който продължава да лекува контузия. 

С този успех Рома остава на петото място в Серия А, но вече с 38 точки, на три от Фиорентина и Интер, които делят третата позиция. Двата отбора обаче имат и мач по-малко. Фрозиноне остава на предпоследно място с едва 16 точки от 22 мача. 

Рома очаквано започна по-активно срещата и натисна от първите минути. Левият фланг на “вълците” бе изцяло оформен от нови играчи, след като Ервин Зуканович, привлечен вчера, започна като ляв бек, а пред него на крилото застана Стефал Ел Шаарави, който беше сред най-активните играчи в мача. 

Така се стигна до 18-та минута, когато домакините поведоха в резултата. “Вълците” изградиха страхотна атака с едно докосване, за да стигне топката до Наинголан. Той я загуби в наказателното поле на Фрозиноне, след като загуби баланс и падна на тревата. Кълбото обаче някак се върна в него и белгиецът от легнало положение с десния крак направи 1:0. 

Фрозиноне обаче реагира много бързо и при една от малкото си атаки изравни. Чипсах пусна хубав пас към Даниел Чиофани, който се откъсна от Зуканович и с хубав удар от воле прати топката между краката на Войчех Шчесни, а след това и в мрежата на Рома - 1:1. 

Последва бомбен удар на Наинголан, който подпали ръкавиците на Леали. Вратарят на гостите все пак изби. Леали се прояви още веднъж в края на полувремето, когато Ел Шаарави намери Един Джеко в наказателното поле на гостите. Босненецът си спря на гърди и от воле с левия крак потърси далечния долен ъгъл. Леали обаче някак изби. 

Нещата тръгнаха далеч по-добре за Рома през второто полувреме, след като само три минути след подновяването на играта домакините вкараха втори гол. Зуканович центрира отляво, а Ел Шаарави успя да отклони топката с пета, за да вкара във вратата на Фрозиноне за втори път. Ударът на Фараона наподобява изпълненията на Златан Ибрахимович, но при всички положения вкара едно от попаденията на сезона. 

Фрозиноне опита отново да изравни бързо, но удар на Фрара не успя да затрудни достатъчно добре Шчесни, а след това и Павлович не успя да изпълни прецизно фаул в близост до наказателното поле. 

До края на срещата гостите започнаха да атакуват повече и се отвориха много пространства в защитата им. Така се стигна до 84-та минута, когато при бърза контраатака Тоти изведе Пянич сам срещу Леали и босненецът с хубав удар по тревата направи 3:1. 

Рома - Фрозиноне 3:1 

1:0 Раджа Наинголан 18'

1:1 Даниел Чиофани 23’

2:1 Стефал Ел Шаарави 48’

3:1 Миралем Пянич 84'

Рома: Шчесни, Рюдигер, Манолас, Де Роси, Зуканович (73 - Майкон), Кейта, Пянич, Наинголан, Ел Шаарави, Салах (83 - Венкюр), Джеко (59 - Тоти)

Фрозиноне: Леали, Роси (90 - М. Чиофани), Айети, Бланшард, Павлович, Саммарко, Чипсах (76 - Гухер), Фрара (76 - Паганини), Диониси, Содимо, Д. Чиофани